Saturday, March 26, 2011

Zondag 27 maart protestwake: Stop de bommen op Libië!

Op zondag 27 maart wordt er om 17.30 op de Dam een protestwake tegen de militaire interventie in Libië gehouden.
Op de achtste verjaardag van de aanval in Irak hebben westerse troepen opnieuw een Arabisch land aangevallen. Weer zeggen ze vrijheid te brengen. Weer zeggen ze burgers te beschermen. Maar als eerdere ervaringen van militair ingrijpen ons iets hebben geleerd, is het dat bommenwerpers geen bevrijding brengen. Eerder escalatie en burgerslachtoffers.

De interventie in Libië zal grote gevolgen hebben voor het verloop van de opstanden in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Westerse mogendheden hebben een lange geschiedenis van kolonialisme en steun aan dictaturen in de regio. Door zich nu met militaire macht in het conflict te mengen zullen zij de democratiseringsbewegingen eerder vergiftigen dan nieuw leven inblazen.

In plaats van ons een nieuwe oorlog in te rommelen zou Rutte een einde moeten maken aan de wapenhandel met dictaturen. Laat daarom je stem horen tegen de bommen op Libië – kom aanstaande zondag naar de protestwake.

Georganiseerd door Internationale Socialisten, met als sprekers Jan Schaake (Kerk en Vrede), Nuri Karabulut (DIDF), Guido van Leemput (SP), Kees Wagtendonk (Nederlands Palestina Komitee), Wendela de Vries (Campagne tegen Wapenhandel) en Maina van der Zwan (IS).

Stop de bommen op Libië!
Protestwake
Zondag 27 maart - 17:30 - Dam - Amsterdam

No comments: