Wednesday, March 9, 2011

Awakening MP3.Freedom Flotilla 2 Press Conference in Amsterda+Persverklaring Freedom Flotilla 2More info about radio show below PR
Here You can download or embed the show:
http://www.archive.org/details/AwakeningForFreedomFlotilla2PressConferenceInAmsterdam
 


 

Amsterdam, 7 maart 2011

PERSBERICHT

Freedom Flotilla 2 roept regeringen op om haar burgers te beschermen

 

Amsterdam – De samenwerkende organisaties van Freedom Flotilla 2 roepen hun regeringen op om concrete actie te ondernemen waardoor de veiligheid van haar burgers wordt gegarandeerd om een herhaling van vorig jaar te voorkomen. Op 31 mei 2010 werd het hulpkonvooi, dat onderweg was naar de Gazastrook om humanitaire hulp te leveren aan de bevolking, aangevallen door de Israëlische marine. Daarbij werden negen deelnemers gedood. In mei van dit jaar zal een nieuwe flotilla uitvaren om de blokkade van de Gazastrook te doorbreken en te beëindigen. De deelnemende coalities vergaderden afgelopen weekend in Amsterdam. 

 

De Israëlische aanval op de Freedom Flotilla, die voer in internationale wateren, werd door  regeringen in de hele wereld veroordeeld. Onderzoekers van de VN Mensenrechtenraad noemden de manier waarop de opvarenden werden behandeld, bruut en buitenproportioneel. Het rapport van de VN Waarheidscommissie van de Mensenrechtenraad stelt vast: "Er is overtuigend bewijs om vervolging op grond van artikel 147 van de vierde Conventie van Genève te ondersteunen met betrekking tot de volgende misdaden: moord, marteling en inhumane behandeling; opzettelijk toebrengen van ernstig lijden en zwaar letsel aan het lichaam of gezondheid."

 

Het Internationale Comité van het Rode Kruis beschouwt de Israëlische blokkade van de Gazastrook als illegaal omdat het een collectieve bestraffing  inhoudt van de Palestijnse burgers in Gaza. Het rapport van de VN Waarheidscommissie  bevestigt, dat "de blokkade onrechtmatig is en op geen enkele juridische grond gerechtvaardigd kan worden." Overheden zijn wettelijk verplicht om op te treden tegen schendingen van het international recht en schendingen van mensenrechten. Dit betreft niet alleen de blokkade van de Gazastrook en het aanhoudende geweld tegen de burgerbevolking daar, maar ook de kolonisatie van de Westelijke Jordaanoever, de annexatie van oost-Jeruzalem en het bouwen van de muur,  die illegaal verklaard is door  het Internationaal Gerechtshof in Den Haag in 2004. Echter, de internationale gemeenschap zwijgt waardoor zij de Israëlische misdaden impliciet goedkeurt in plaats van er tegen op te treden.

 

"De humanitaire missie van de Freedom Flotilla 2 is een geweldloos antwoord op de oorverdovende stilte van onze overheden", zegt Benji de Levie, woordvoerder van de Nederlandse delegatie. "Elke poging -diplomatiek of militair- om de aankomst van de Freedom Flotilla in de haven van Gaza tegen te werken of te stoppen  is in strijd met het internationaal recht en zal als zondanig dienen te worden behandeld door onze overheden." De Levie: "In het licht van de huidige vreedzame protesten in het Midden-Oosten, verwachten we van onze overheden om consistent te zijn in hun buitenland politiek: het veroordelen van alle vormen van mensenrechtenschendingen tegen geweldloze burgerinitiatieven, ongeacht wie de dader is."

 

De voorbereidingen in alle betrokken regio's (Europa, Noord-Amerika, Noord-Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Australië) verlopen volgens plan. Naar verwachting vertrekken 15 schepen met vracht en meer dan 1000 vrijheidsvaarders in mei naar de Gazastrook. Onder hen zijn journalisten, politici, hulpverleners, kunstenaars en mensenrechtenactivisten. De grassrootscampagnes in de landen breiden zich uit. Een voorbeeld hiervan is het geplande solidariteitsconcert van de Franse/ Spaanse zanger Manu Chao in Barcelona. 

-------------------------------------------------------------------

 

Meer informatie: http://www.nederland-gaza.nl

radio awakening every tue from 16.00~19.30 in radio patapoe 88.3 fm (links below)

Awakening i  Polonia   Aktywna
Awakening and Polonia Aktywna
Awakening it's a program on radio patapoe.It's talkactive. It means we talk for more than three hours, mainly about politics,squatting,activism,
ecology,tolerance,human and animal rights,punk,spirituality,freedom,love,cultural life in Amsterdam.First we start with the agenda for the squatting
scene in Amsterdam( not only),then we have some main subject,sometimes guests.The last ha we do as polish part in this language.
The music what we are playing that mainly punk,but this is just as background(package) and in the breaks when we are preparing our self,equipment,material,etc.Patapoe is a pirate, underground,squatters radio. We are playing our program every Tuesday from 4pm till ~ 7.30pm.
In Amsterdam You can listen us in the ether 88.3 FM and everywhere else on http://www.freeteam.nl/patapoe
If You would like to listen some from our old programs and read description for them go to:
http://ourmediaindymedia.blogspot.com/search/label/Awakening%20program
if You would like listen,download or embed some of our old issues go to:
http://www.archive.org/search.php?query=Awakening7
to download the last show mainly about ecology and solutions for climate change You can go
http://www.archive.org/details/EcoAwakening7
Invitation to our program Awakening in radio patapoe 88.3fm
To all positive organizations &
To whom it may concern,
If you would like to come to on our show called awakening to talk about, ecology, squatting, local politics, food,
animal rights you are more than welcome.
Ps: There are also possibilities to make interviews through phone or skype
Pass this information further. Let the media to be free.

No comments: