Sunday, March 20, 2011

Demo maakt publiek bewust van gevaar kernenergie [Dordrecht]

Demo maakt publiek bewust van gevaar kernenergie [Dordrecht]

Een kleine groep uit de Dordtse kraakbeweging heeft zaterdagmiddag het winkelend publiek door middel van een ludiek kernafval transport en flyers bewust gemaakt van het gevaar van kernenergie. Het klungelige transport moet aantonen dat de risco's met kernenergie altijd onaanvaardbaar groot zijn.

De huidige crisis met de kernreactoren in Japan benadrukt dat, zelfs in technologisch hoog ontwikkelde landen, het risico onaanvaardbaar groot is. Daarnaast is er nog steeds geen oplossing voor de opslag van radio actief afval. Momenteel gebeurd dit in zoutkoepels, maar recent onderzoek heeft uitgewezen dat ook dit niet veilig is.

Bovendien is waarschijnlijk de voorraad uranium in 2035 op. Het is absoluut geen oplossing voor het energieprobleem. In plaats van nieuwe kerncentrales, wat minstens zes miljard per stuk kost, te bouwen moet men onderzoek doen naar echte duurzame oplossingen, zoals energie uit wind, zon of water. Dat, en natuurlijk zelf bezuinigen op je energiegebruik, is de enige manier om de planeet leefbaar te houden voor alle bewoners, nu én in de toekomst!No comments: