Thursday, March 24, 2011

Studenten hangen spandoek in Hofvijver voor demonstratie 25

Den Haag, 24 maart 2011 - In Den Haag zijn donderdagochtend rond 11:00 uur een half dozijn studenten de Hofvijver ingesprongen en naar het Hofvijvers eilandje gezwommen. Daar werd via een spandoek met de tekst 'Onderwijs is een Recht' opgeroepen om vrijdag 25 maart in Den Haag tegen de onderwijsbezuinigingen te demonstreren. Met deze actie "zwemmen we voor onderwijs", aldus een van de actievoerders, "en maken we duidelijk dat studenten door de onderwijsbezuinigingen het hoofd moeilijk boven water houden". Tegelijkertijd is het een oproep aan "iedereen met een hart voor onderwijs" om vrijdag te komen demonstreren in Den Haag.

Spandoek op Hofvijver
Spandoek op Hofvijver

Onder de noemer "Onderwijs is een recht" zal vrijdag 25 maart een demonstratieve optocht door de Haagse binnenstad trekken, uit protest tegen de voorgenomen bezuinigingen in het onderwijs zoals de langstudeerboete en algemene bezuinigingen op MBO, HBO en WO. Met deze demonstratie willen de studenten druk uitoefenen op de Tweede Kamer, die rond dezelfde dagen de onderwijsplannen bespreekt. Ook wordt de boodschap uitgedragen dat er alternatieven mogelijk zijn voor de overheidsbezuinigingen.

De demonstratie wordt georganiseerd door een aantal onafhankelijke studenten comit├ęs uit het hele land en wordt gesteund door onder andere de Haagse Studentenvakbond. Na afloop van de demonstratie zal er een landelijke, informele, bijeenkomst zijn, waar studenten in gesprek gaan over de toekomst van de studentenprotesten.

- E-Mail: onderwijsiseenrecht@gmail.com Website: http://www.onderwijsiseenrecht.nl

No comments: