Wednesday, March 23, 2011

Nieuw pand gekraakt naar ontruimingsronde am*dam

Onze antwoord op de eerste ontruimingsronde 2011.
Wij hebben met succes een pand gekraakt aan de nieuwe hemweg.
En t volgen meer...


Voor elke pand dat van ons te onrecht afgepakt word, volgen twee nieuwe panden die gekraakt zouden worden.
Jullie wetten,niet de onze.
Met of geen wet,kraken gaat door...

Meer info volgt.

van

 http://www.ravagedigitaal.org/2011nieuws/maart/23/nws.php


Nieuwe (kraak) Hemweg 2

AMSTERDAM, 23 MRT 2011 - Dinsdag ontruimde de Amsterdamse politie weliswaar een tiental kraakpanden en -etages, maar nog diezelfde avond werden er drie nieuwe objecten in het westen van de stad bezet.


Een van de nieuwe kraakacties betreft een leegstaand bedrijfs-/kantoorgebouw aan de Nieuwe Hemweg. Het gebouw op nummer 2, met een vloeroppervlakte van 2400 m², staat te huur voor de lieve prijs van 225.000 euro per jaar. Geen wonder dat het gebouw reeds geruime tijd leeg staat.

Verder zouden er panden in de Ernest Staesstraat en de Saxenburgerdwarsstraat zijn gekraakt, meldt de politie. Ondanks de invoering van het kraakverbod, mag de politie niet direct overgaan tot ontruiming. Diverse Gerechtshoven hebben hiaten geconstateerd in de antikraakwet. De panden stonden leeg en de politie wacht eerst tot de eigenaren aangifte hebben gedaan, aldus een woordvoerster.

Dinsdag ontruimde de politie tien kraakpanden in de hoofdstad. In de nacht voorafgaand daaraan werden zes personen aangehouden. Drie worden verdacht van het in brand willen steken van een politieauto en drie anderen van vernieling van ruiten van banken en het in brand steken van een auto van woningbouwvereniging Rochdale. Bij de ontruiming van een kraakpand aan de Wijde Heisteeg werd een kraker aangehouden. Alle zeven verdachten zitten nog vast.


1 comment:

Julia Riber Pitt said...

My Dutch isn't very good at all, so I'll comment in English:

FUCK the police and FUCK the state. Property should belong to the people who occupy and use it, not to some absentee landlord with a contact. I support the squatters 100% and hope they keep creating homes from old buildings. We must defy the state and the system or else there's no way we can destroy it.