Friday, November 5, 2010

Protestoptocht naar de Stopera

Stop de ontruiming van vrijplaatsen
Voor een stad met kraak en smaak!

Aanstaande dinsdag wordt een tiental woningen en vrijplaatsen ontruimd, waaronder 't Blijvertje en Schijnheilig. Er is geen enkele noodzaak, geen urgentie om deze panden te ontruimen. Twee levendige sociale centra worden hierdoor kapot gemaakt. Wij roepen iedereen op die hart heeft voor de stad om maandag te komen demonstreren. Om te eisen dat deze panden behouden blijven. Kom ook! Laat je horen!





Schijnheilig heeft aan de Passeerdersgracht een bloeiend cultureel centrum weten neer te zetten. Iets wat de gemeente met miljoenen aan subsidies niet voor elkaar kan krijgen. 't Blijvertje heeft zich in drie en een half jaar tot een essentiële plek voor de buurt ontwikkeld en onpopulaire sloopplannen weten te voorkomen.

De gemeente wil burgerparticipatie, maar zodra Amsterdammers zelf initiatief ondernemen, probeert ze het om zeep te helpen. Beide plekken worden nu ontruimd. En waarvoor? …. Ja waarvoor eigenlijk? Er is geen overlast, er zijn geen plannen. Voor niets anders dan de politieke profileringsdrang van burgemeester van der Laan, die deze ruimtes slachtoffert om zo zijn reputatie als law & order hardliner te vestigen.

In Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen en Groningen is het stadsbestuur terughoudend met ontruimen. Alleen in Amsterdam heeft de burgemeester besloten om de voet vol op het gaspedaal te zetten. Van der Laan laat zich kennen als de voorhoede van het nieuwe rechtse
repressieve beleid.

Schijnheilig en 't Blijvertje roepen iedereen op: studenten, krakers, kunstenaars, muzikanten, buurtbewoners, sympathisanten, creatievelingen, hangjongeren en -ouderen, working class heroes, kortweg iedereen die wil opkomen voor een vrije, levende stad, zonder betutteling en repressie.

Het wordt een verontwaardigde maar vreedzame creatieve optocht, neem bellen en toeters en muziekinstrumenten mee.

18u verzamelen bij Schijnheilig (Passeerdersgracht 23bg), 18u30 vertrekt de stoet

No comments: