Tuesday, November 9, 2010

Over het ontruimde Zuidblok in Amsterdam Nieuw West

Over het ontruimde Zuidblok in Amsterdam Nieuw Wes

Gekraakt door Oost-Europeanen. Daarmee doen de meeste media de ontruiming van de kraakpanden in het Zuidblok in Slotervaart af. Want als je Oost europeanen zegt dan hoef je je niet meer in de geschiedenis of achtergrond van de leegstand en kraak van een pand te verdiepen. Gelukkig zijn er ook nog tegengeluiden.

Zo konden kwamen we notabene op het inmiddels wel erg sleetste en voorspelbare Geenstijl de de volgende comment tegen van reaguurder grappert:

Wat betreft het zuidblok.Waarom word het doen en laten van de woningcorporatie De Key niet eens heel zuiver onder de loep genomen ? 12 jaar geleden werd er voor het eerst gesproken over sloop en nieuwbouw, 12 jaar lang is er een ontmoedigingsbeleid gevoerd, eind mei dit jaar zijn de tijdelijke bewoners van Anti-Kraak uit de huizen gehaald, zes maanden lang hebben ruim tweehonderd woningen leeg gestaan, van alles en nog wat werd uit de leegstaande huizen geroofd zoals koper, en aluminium, overdag, de politie reed langs en deed niks, dat kwam De Key wel uit, zo werd kraken weer ontmoedigd, maar wel boetes uit delen van 60 euro als men een bepaalde straat inliep, hypocriet zootje. Ga eens navraag doen bij al die gezinnen die in wisselwoningen zijn gestopt, met beloftes die kant noch wal raken. Er is een beleid gevoerd door Far - West en De Key die zijn weerga niet kent. Intimoiatie, en zelfs bedreigingen op schrift, volkomen verknipt. Zeer recent werd er nog voor de rechtbank verklaard dat het allemaal goed kwam met het zuidblok, drie weken later geeft Far- West aan met hun activiteiten te stoppen, en nu ? Sloop van het zuidblok, en dan ?? inzaaien en jaren braak laten liggen, of echt 80 procent in de voorverkoop aan de man brengen in een prijsklasse van 250 tot 350 duizend euro. iedereen heeft het alleen maar over krakers, laten woningcorporaties op een VERANTWOORDELIJKE wijze het woningbeleid uitvoeren, en dat betekent onderhoud, en never nooit geen leegstand.Website: http://www.speculanten.nl

No comments: