Monday, November 22, 2010

Nieuwe mensen gezocht voor EHBA!

Nieuwe mensen gezocht voor EHBA!
Eerste Hulp Bij Akties 

Ben jij in het bezit van een EHBO diploma? Kom je vaak op demonstraties of voel je je anderszins betrokken bij een linkse-, kritische beweging? Vind je het belangrijk dat mensen die tijdens hun protest gewond raken, medisch worden geholpen? En wil jij je EHBO kennis toepassen op deze mensen? Misschien is EHBA dan wat voor jou!

flyer
flyer

EHBA staat voor Eerste Hulp Bij Akties, internationaal ook wel Streetmedics of Actionmedics genoemd. De mensen achter EHBA verlenen onafhankelijke medische hulp bij verwondingen, opgedaan tijdens acties en demonstraties, maar staan wel duidelijk achter de ideologiën van de demonstranten. De basis is eerstehulpverlening aan deelnemers van protesten, door betrokken mensen; activisten met een EHBO diploma. Hoewel een deelnemer vaak een verwonding oploopt door te struikelen of een andere onhandigheid, komt het ook voor dat mensen gewond raken door politiegeweld. Deze verwondingen kunnen ernstig zijn en verdienen alle aandacht, zonder dat mensen meteen afhankelijk zijn van de autoriteiten en officiële instanties. Zie ook de website ( http://ehba.wordpress.com/wie-zijn-we-en-wat-doen-we-2/) voor meer informatie over waar we voor staan.

Het zijn weer roerige tijden. Er is een kraakverbod van kracht en een nieuwe, uiterst rechtse regering heeft zich net genesteld. We merken nu al dat politie harder optreedt tegen demonstranten. De kans op geweld tegen demonstranten wordt daarmee ook groter. Dus ook de kans op verwondingen. Het netwerk van EHBA kent al een lange geschiedenis, maar valt of staat met de hoeveelheid demonstraties die er in het land zijn en met de hoeveelheid repressie die wordt losgelaten op die protesten. Het is weer tijd voor een nieuwe impuls. We willen er nieuwe enthousiaste mensen bij en meer bekendheid onder demonstranten! Zo normaal als het is om een advocaat en arrestantengroep te regelen voor je demo, zo normaal zou het weer moeten worden om EHBA er bij te regelen! Zie ook:  http://ehba.wordpress.com/vraag-ons-bij-je-demo/

Welke mensen zoeken we?
In de eerste plaats zoeken we mensen die achter de ideologie staan van de demonstraties waar wij heen gaan (denk bv aan thema's als mensenrechten, milieu, kraken, etc). Dit is namelijk niet iets wat je kunt leren, maar wat je in je hart moet voelen (al helpt kennis natuurlijk wel om een mening te vormen). We zoeken dus mensen die in hun hart betrokken zijn. Daarnaast willen we graag dat je over een EHBO diploma beschikt of dat je over vergelijkbare kennis beschikt en dat je bij voorkeur herhalingslessen bijhoudt. Hoewel we regelmatig bij elkaar willen komen, zijn we op dit moment niet in staat voldoende te herhalen om je kennis op niveau te houden, waardoor je dit zelf zal moeten regelen. Verder is het handig als je zelfstandig kunt werken, improviseren en dat je kunt werken onder moeilijke, stressvolle omstandigheden en dan nog steeds rust uitstraalt.

Introductiedag!
Ben je geïnteresseerd om je aan te sluiten bij het netwerk van EHBA? Kom dan naar de introductiedag op zaterdag 11 december. Dan zullen we meer uitleggen over wat we doen en wat we belangrijk vinden en dan kunnen we elkaar leren kennen. Ben jij daarna nog steeds geïnteresseerd in ons en wij in jou, dan willen we graag die middag nog gezamenlijk een datum prikken voor een training.
De dag zal plaats vinden in Utrecht, ongeveer van eind ochtend tot eind middag. Stuur een mail of een brief als je bij de introductiedag wil zijn. Dan krijg je alle informatie die je nodig hebt toegestuurd.
 ehba@deds.nl
Postbus 85069, 3508 AB Utrecht

- E-Mail: ehba@deds.nl Website: http://ehba.wordpress.com

No comments: