Saturday, October 1, 2011

Persbericht: van der Laan kiest keihard voor de confrontatie, krakers beraden zich op verdere acties

Na meer dan anderhalf uur overleg met de politie en uiteindelijk glasheldere beloften van hun kant over het toestaan van de demonstratie bijna geheel op de voorwaarden zoals gestel door de krakers heeft de demonstratie tegen het kraakverbod en leegstand vandaag in amsterdam welgeteld 11 minuten en 43 seconden kunnen plaatsvinden.

Na een ogenschijnlijk vruchtbaar vis a vis met de driehoek via het zogenaamde vredesdetachement was er overeenstemming bereikt over de te lopen route, vanaf de spuistraat gewoon langs het spui maar met de concessies van de krakers kant om daar niet te stoppen of te speechen en een verkorte route naar de dokwerker, het geplande eindpunt van de demonstratie, te lopen.
Ook beloofde de politie om zich niet in de demonstratie te mengen zolang de kraker niet de confrontatie zouden zoeken.
Helaas werd de demonstratie op het spui aangekomen alsnog door de ME ingesloten, werd er met paarden dwars door de demonstratie gebeukt waarbij meerdere demonstranten en mede ingesloten toeristen fiks gewond raakten en werd bij een meisje zelf een been gebroken.
Na de weigering van de demonstranten om, zoals ook niet was afgesproken met de politie, de kickboksende anabolen koppen van de arrestatie eenheden binnen de demonstratie toe te laten werden enige tientallen mensen aangehouden en de rest na uren gegijzeld te zijn ingeladen in gevorderde GVB bussen naar de stopera vervoerd in een poging van van der Laan om de schijn op te houden dat hier de vrijheid van demonstratie waar hij de hypocriete mond zo vol van heeft niet beknot werd.
Vanzelfsprekend weigeren de demonstranten aan deze totalitaire farce mee te werken en zijn vanaf de stopera op weg terug naar de spuistraat om zich daar op verdere acties te beraden.
Overduidelijk word het dat van der Laan er alles aan doet om de aandacht af te leiden van zijn totaal falen van de door hem met veel bombarie aangekondigde leegstands verordening.
Er wordt nog steeds ontruimd voor schijnende leegstand waarbij de driehoek zich zelf zonder aarzeling laat gebruiken als ge├╝niformeerde knokploeg door niet alleen de vastgoed maffia maar zelf ook de drugs maffia (zie  http://www.speculanten.nl).
Voor de amsterdamse kraakbeweging is iig vandaag glaszuiver geworden hoe de vlag er bij hangt bij deze schijnbaar voormalig sociaal advocaat, omhoog geachterkamerd tot burgemeester. Namelijk verdere woningnood, totaal falend leegstand beleid en keiharde repressie van hen die daar op wijzen, de ooit zo vrije stad amsterdam onwaardig.
De amsterdamse krakers zijn in ieder geval niet van plan om zich neer te leggen bij de totalitaire uitspattingen van deze wanabe sheriff.
Of zoals een kraker met een bloedende hoofdwond het zogenaamde vredesdetachment toevoegde "Als jullie het poldermodel op willen blazen is dat ons best, dan gaan we nog wel eens zien wie er uiteindelijk verzuipen!"

No comments: