Monday, October 3, 2011

Anti-disinformation over fictitious "riot"

Amateur journalist en cheerleader voor de staat Frank Buis heeft een filmpje op internet gezet over de fictieve "rellen" van afgelopen zaterdag. Ervaren activisten zijn vaak van mening dat zijn werk niet de moeite waard is om op te reageren; ik zie hun punt, maar het is toch een voorbeeld van onjuiste feiten, irrelevante beelden, en bewust weghalen van beelden van politiegeweld, die ik graag aan de kaak wil stellen.

De desbetreffende link is:

The movie was removed from the page probably because the redaction realized that they went to far with their not honest propaganda. In the end they didn' want to loose their objectivity...
 http://www.at5.nl/gespot/69019/rellen-bij-kraakbetoging
...but the movie is still possible to see here:
 http://www.youtube.com/watch?v=ASVQRh6GSbw
... coments not allowed ... ( truth also ;)
 

maar hij heeft het als commentaar op meerdere AT5 stukken (en waarschijnlijk ook elders) geplaatst.

* * * * * *

Meneer Buis, bedankt voor de montage. Helemaal niet verbazingwekkend.

00:05: "Ondanks het verbod om op het Spui te komen kwamen ze daar toch." Dit is fout, en het bordje dat u op 0:35 laat zien als "bewijs" is oud. Vraag uw vrienden de politie maar. Als journalist zou u op de hoogte moeten blijven van de stand van zaken -- dit hebt u niet gedaan.
0:49 - 1:45: Interview met "woordvoerder". Irrelevant.
1:46 - 2:15: Beelden van een andere demo. Irrelevant.
2:25: Een kind op een standbeeld. Mooi kind trouwens, maar irrelevant.
2:53: Ik tel 2 bivakmutsen. 3:03: nog een bij. Rond 1.5% van de demonstranten droegen bivakmutsen dus. Beide beelden zijn *na* de agressieve houding van de politie opgenomen en momenten voor de politieaanval.
3:25: Heel mooi fadeoutje. Helaas hebben wat eerlijkere mensen het hele ding gepubliceerd:

 http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2011/10/politie-weer-met-geweld-begonenvideo.html

Voor de ene of andere reden hebt u bijna 80 seconden weggehaald, waarin duidelijk te zien is dat de politie geweldloze demonstranten met stokken en vuisten slaat en met paarden overrijdt. Bent u de verhalen over verhindering van hulpverlening nagegaan?

3:29: "verstevigde spandoeken" -- probeert u ons aan het lachen te maken?
5:00: Bij de enige arrestatie die u laat zien gebruikt de politie veel minder geweld dan bij diegene die u hebt geëdit.
5:22: "Van der Laan toonde ballen". Mensen oppakken of naar het ziekenhuis sturen vóórdat ze een misdaad plegen -- niet heel erg democratisch, meneer Buis. Maar goed, uw taak in onze maatschappij is vaak als spreekbuis voor de macht te dienen en haar geweld toe te juichen. Dit hebt u deze keer goed gedaan.- E-Mail: allen@netherrealm.net

No comments: