Wednesday, October 5, 2011

Activistische Salon. Thema: Digitale Burgerrechten

Schijnheilig Presenteert: De Activistische Salon - Over Digitale Burgerrechten met Bits of Freedom

Donderdag 6 oktober staat in het teken van Digitale Burgerrechten. Tijdens de activistische salon zal Floor Terra van Bits of Freedom (BOF) vertellen wat digitale burgerrechten zijn, waarom ze bedreigd worden en wat Bits of Freedom daar aan probeert te doen. 


Banner van Bits of Freedom
Banner van Bits of Freedom

Onderwerpen die behandeld zullen worden zijn huidige campagnes rond netneutraliteit en de bewaarplicht. Daarnaast zal Floor Terra ingaan op de meest recente gevallen van datalekken door de overheid en de stand van zaken rond DigiD en DigiNotar. Verder zal er gelegenheid zijn om algemene vragen te stellen aan Floor over het werk van BOF en de verschillende manieren waarop je zelf kunt bijdragen aan het beschermen van je digitale burgerrechten. 

Over Bits of Freedom
Bits of Freedom is een jonge beweging, maar heeft met hulp van vele fans en supporters al grote successen geboekt het afgelopen jaar. Daardoor hebben ze in Nederland zelfs geschiedenis geschreven: als eerste land in Europa nam de Tweede Kamer met een overgrote meerderheid netneutraliteit aan.

Privacy-perikelen rondom Facebook en Google en de onrust rondom DigiNotar maken duidelijk dat er nog een hele hoop werk te doen is om de veiligheid van onze communicatie op internet te waarborgen. Ook het komende jaar staat Bits of Freedom veel te doen tegen de overheid, bedrijven en lobbyisten. 

Op donderdag 6 oktober zal Bits of Freedom proberen 1.500 nieuwe donateurs te vinden. Om Bits of Freedom een handje te helpen staat de Activistische Salon aanstaande donderdag in het teken een benefiet voor digitale burgerrechten. Vrijwillige donaties kunnen ter plekke gedaan worden of via de website  https://bof.nl/doyourbit,

Over de Activistische Salon
Elke week organiseert collectief Schijnheilig de Activistische salon in de Vondelbunker. Afhankelijk van het thema is de salon een plek voor  presentaties doorvertegenwoordigers van verschillende belangen- en actiegroepen, kritische films of andere activiteiten.   Ter plekke is er ruimte voor discussie en het uitwisselen van technieken  voor het voeren van succesvolle campagnes en acties.  

De avonden worden georganiseerd in de Vondelbunker, een atoombunker in het Vondelpark waar ook wisselende exposities en andere culturele activiteiten plaatsvinden. De toegang is altijd gratis en reserveren niet mogelijk. 

Aanvang: 21:00 Deur en bar open vanaf 20:00uur


- E-Mail: info@schijnheilig.org Website: http://www.schijnheilig.org
 

No comments: