Tuesday, June 8, 2010

Tien redenen waarom Henk en Ingrid beter geen PVV kunnen stemmen.

Tien redenen voor Henk en Ingrid

In dit artikel staan tien redenen waarom Henk en Ingrid beter geen PVV kunnen stemmen. Wilders gebruikte het fictieve koppel Henk en Ingrid als stel waar de PVV voor strijd, voor "gewone Nederlanders". Dat Wilders echter ook Henk en Ingrid keihard naait mag inmiddels duidelijk zijn. Dus hierbij acht redenen waarom Henk en Ingrid maar ook Mohammed, Joyce, Peter, Fatima, Jacques, Rene, Karin, Hero, Kayleigh, Frits-Boudewijn en Salah maar beter niet op de PVV kunnen stemmen.

1) Omdat de PVV een racistische partij is die apartheid promoot. Zo heeft Wilders gepleit voor een belasting op hoofddoekjes. Door een dergelijke belasting wordt een tweedeling in de samenleving gemaakt en wordt een deel van de samenleving stelselmatig gediscrimineerd.

2) Omdat de PVV ondemocratisch is. Bij de PVV ontbreekt het volledig aan interne democratie. Er is maar één lid van de PVV en dat is Wilders, hij heeft dus alle touwtjes in handen. De interne democratie van een partij zegt veel over de manier waarop zij het land willen inrichten. Hero Brinkman lijkt meer democratie in de partij aan te willen brengen maar naast dat het eigenbelang er van af spat is het ideaal beeld van Brinkman ook verre van democratisch. Bovendien trekt Wilders zich niets van zijn partijgenoot aan. Om te zorgen dat Den Haag niet nog ondemocratischer wordt moet men niet op Brinkman stemmen maar moet men vooral niet op de PVV stemmen.

3) Omdat niemand weet waar het geld van de PVV vandaan komt. Er is compleet geen openheid over waar de PVV haar geld vandaan haalt en het is dus ook niet duidelijk aan wie de PVV iets verschuldigd is na de verkiezingen.

4) Omdat de PVV slecht is voor arbeiders en mensen met lage inkomens. Zo pleitte de PVV voor een vlaktaks, een belastingsstelsel waarin iedereen hetzelfde percentage aan belastingen betaal Iemand die 300.000 euro per jaar verdient betaalt dus eenzelfde percentage als iemand die 1000 euro per maand verdient.

5) Omdat de PVV allemaal gekke figuren aantrekt. Zo zijn er diverse fascisten die openlijk steun betuigen aan de PVV en is PVV kamerlid Raymond de Roon zelfs betrokken geweest bij een extreemrechtse groep genaamd de Nationale Veiligheids Brigade. De Roon is niet de enige PVV'er met een besmet verleden. Zo is er Ruud Sablerolle die actief was bij een andere extreem rechtse partij (Nieuw Rechts). Uit angst voor imagoschade werd hij direct na het uitlekken van zijn verleden door de PVV gewipt. Verder kreeg Wilders tijdens zijn bezoek aan London massale steun van de nazistische geweldplegers van de English Defence League.

6) Omdat Wilders hypocriet is. Zo is Wilders woest wanneer het gaat over homohaat door  Moslims maar hoor je hem niet wanneer er homohaat vanuit een andere (bijvoorbeeld katholieke) hoek komt. Verder noemt hij Mohammed een pedofiel, maar als katholiek priesters kinderen misbruiken hoor je Wilders niet.

7) Omdat Wilders een gewelddadig klimaat creëert. Zo heeft Wilders gepleit voor knieschoten voor Marokkaanse jongeren en heeft partijgenoot Brinkman (die overigens een barman in nieuwspoort heeft aangevallen) aangeboden om een legale demonstratie door de straten van Amsterdam te slaan als vrijwilliger bij de ME.

8) Omdat elke stem voor Wilders meer invloed geeft aan een intolerante, haatzaaiende, racistische politicus. Ook buiten de coalitie heeft wilders macht. Als onmisbare bondgenoot voor een eventuele rechtse regering zou Wilders heel veel politieke invloed af kunnen dwingen, zonder zelf ergens verantwoordelijkheid voor te nemen. Ook als crititcus in het parlement heeft Wilders een stevige vinger in de pap. Het is niet genoeg om hem buiten het kabinet te houden.

9) Omdat de PVV seksistisch is. Zo wil de PVV vrouwen zelf hun abortus laten betalen omdat dit "losbandig gedrag" bij vrouwen zou tegengaan. Hiermee pleegt de PVV een ernstige inbreuk op vrouwenrechten waar decennia lang voor gevochten is en nog steeds voor gevochten wordt.

10) Omdat de PVV het leven een stuk minder leuk maakt. Door het schrappen van fondsen, subsidies en het verlagen van uitkeringen wordt het leven voor mensen met een lager inkomen een stuk minder leuk in Nederland.

2 comments:

Anonymous said...

Helder artikel, vooral objectief ook...
Ik ben overtuigd; ik stem vandaag op de PVV!

Anonymous said...

jammer jammer.
Ik ken iemand die twijfelt of ze niet toch PVV wil gaan stemmen. Ik wilde haar met feiten aantonen dat ze dat beter niet kan doen, maar vond op deze site slechts vage redenen.

Gemiste kans