Thursday, June 3, 2010

Arms Traders Ashamed! Video from today picketline of Netherlands Offset Conference.

This is solidarity action(like most of our videos). The solidarity is stronger when it is seen by as many people as possible.So...Please use it ! Pass this info to everybody who could be interested !!!
Feel free to embed,link it,send it,screen it etc. Use it=don't loose it. Reclaim the media with us !
... So get inspired.
Spirit Of Squatters Collective ! http://www.youtube.com/user/spiritofsquatters

Stop de Netherlands Offset Conference
Campagne tegen Wapenhandel

Stop wapenhandel! - Stop de Netherlands Offset Conference!
Picketline - donderdag 3 juni - 9.00 uur - Dam, Amsterdam

Op donderdag 3 juni komen vertegenwoordigers van tientallen wapenproducenten bijeen in Amsterdam voor de 'Netherlands Offset Conference'. Deze conferentie gaat over zogenaamde compensatieorders, orders die buitenlandse defensiebedrijven verplicht bij Nederlandse bedrijven moeten plaatsen wanneer de Nederlandse krijgsmacht iets bij hen koopt. Campagne tegen Wapenhandel organiseert een picketline 'Stop wapenhandel!' voor de deur van de conferentie.

Vijf van de tien grootste wapenproducenten ter wereld zullen bij deze conferentie vertegenwoordigd zijn: BAe, Boeing, Lockheed Martin, L-3 Communications en Thales. Deze bedrijven leveren wapens aan landen in spanningsgebieden, landen met interne conflicten en straatarme landen, die hun geld wel beter kunnen besteden. Ook zijn al deze bedrijven betrokken bij de productie van kernwapens en/of clustermunitie. Lockheed Martin is voorts de hoofdaannemer van het controversiële JSF-project.
Daarnaast is ook het Israëlische bedrijf Elbit aanwezig, dat op diverse manieren een bijdrage levert aan de onderdrukking van de Palestijnen. Zo levert het technologie en camera's voor de scheidingsmuur tussen Israël en de Palestijnse gebieden. Een zelfde soort contract kreeg het bedrijf voor het hek tussen de VS en Mexico, bedoeld om 'illegale' immigratie tegen te gaan.
Tijdens de conferentie zullen ook tientallen Nederlandse bedrijven aanwezig zijn, in de hoop meer compensatieorders binnen te halen.

Wapenhandelaren verdienen grof geld aan de dood of verminking van talloze mensen. Mede dankzij hen worden oorlogen, andere gewelddadige conflicten en situaties van onderdrukking in stand gehouden. Nederland heeft hier als de op vijf na grootste wapenexporteur ter wereld, een belangrijk aandeel in.
De miljarden die omgaan in de wapenhandel kunnen veel beter ingezet worden om te werken aan een meer leefbare, eerlijkere en vreedzame wereld voor iedereen.


- E-Mail: info@stopwapenhandel.org Website: http://www.stopwapenhandel.org

No comments: