Thursday, June 3, 2010

Awakening in the day of voting for baning of squatting


Show from 01.06.10
To download or embed this show You can go to:
http://www.archive.org/details/AwakeningAboutBanOfSquattingAndAntifaDemo

Today's show, as usual agenda, then... 
Persbericht n.a.v. aannemen kraakverbod door Eerste Kame

1 Juni 2010
Vanmiddag om 13:52 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel kraken en leegstand. Dit betekend dat vanaf een nader te bepalen datum (bij koninklijk besluit) het kraken van panden in Nederland strafbaar is.


Vandaag vinden er op meerdere plekken in het land acties plaats tegen deze wet. Door de bewuste keuze om niet in Den Haag een centrale manifestatie te houden wil de kraakbeweging aangeven dat de politiek kraken wel bij wet kan verbieden, maar dat kraken nooit zal verdwijnen.

Een kraker verteld: “Kraken zal door gaan, niet alleen omdat kraken een noodzaak is door de nog altijd aanwezige woningnood, maar ook omdat er altijd mensen zullen blijven die niet langer zullen wachten tot de staat hen in woon-, werk-, en leefruimte voorziet, maar zelf actie ondernemen en de ruimte nemen die zij nodig hebben. Met deze wet creëert de staat dat wat juist datgene wat zij wilden tegengaan, verharding. Door deze wet zien wij geen andere keus hen met harde hand te laten voelen wat zij nu veroorzaken, door ons hebben en houden, ons dak, ons huis, ons woonrecht te verdedigen tot de laatste steen.
Niet langer zullen wij de politie bellen om te controleren of een gekraakt pand wel werkelijk (lang genoeg) leeg is. Niet langer zullen wij in gesprek gaan met de eigenaar of autoriteiten over de toekomst van gekraakte panden. Niet langer zullen wij een open en vriendelijk gezicht kunnen tonen naar de maatschappij. In plaats daar van zal men de kraker herkennen aan een bivakmuts, aan stenen en aan geweld. Want wij laten ons niet verbieden, wij laten ons niet onderdrukken. Wij zullen met geheven hoofd strijden: voor woonruimte, voor leefruimte, tegen de staat en kapitaal! “

Op het Koekamp in Den Haag staat nog een handje vol krakers na te praten over de stemming. Daarnaast vinden er op dit moment op meerdere plaatsen in het land kraakacties plaats als reactie op het aannemen van deze wet. Zo is er bijvoorbeeld in Breda door een grote groep mensen een aanzienlijk pand gekraakt. Ook in Tilburg en Den Haag zijn al panden gekraakt, mogelijk volgen er vandaag en in de rest van de week nog meer kraakacties.

- E-Mail: kraakactie (APENSTAARTJE) gmail.com

radio awakening every tue from 16.00~19.30 in radio patapoe 88.3 fm (links below)

Awakening it's a program on radio patapoe.It's talkactive. It means we talk for more than three hours, mainly about politics,squatting,activism,ecology,tolerance,human and animal rights,punk,spirituality,freedom,love,cultural life in Amsterdam.First we start with the agenda for the squatting scene in Amsterdam( not only),then we have some main subject,sometimes guests.The last ha we do as polish part in this language.The music what we are playing that mainly punk,but this is just as background(package) and in the breaks when we are preparing our self,equipment,material,etc.Patapoe is a pirate, underground,squatters radio. We are playing our program every Tuesday from 4pm till ~ 7.30pm. In Amsterdam You can listen us in the ether 88.3 FM and everywhere else on http://www.freeteam.nl/patapoe
If You would like to listen some from our old programs and read description for them go to:
http://ourmediaindymedia.blogspot.com/search/label/Awakening%20program
if You would like listen,download or embed some of our old issues go to:
http://www.archive.org/search.php?query=Awakening7
to download the last show mainly about ecology and solutions for climate change You can go
http://www.archive.org/details/EcoAwakening7
Invitation to our program Awakening in radio patapoe 88.3fm
To all positive organizations &
To whom it may concern,
If you would like to come to on our show called awakening to talk about, ecology, squatting, local politics, food, animal rights you are more than welcome.
Ps: There are also possibilities to make interviews through phone or skype
Pass this information further. Let the media to be free.

No comments: