Saturday, April 14, 2012

Zes maanden Occupy Amsterdam

PERSBERICHT

12 april 2012

Amsterdam (half) Jarig! Aankomende zondag 15 april bestaat Amsterdam precies een half jaar en dit heugelijke feit gaat uiteraard niet onopgemerkt voorbij! Er zal die dag een gevarieerd op het gerealiseerd worden.

Diverse sprekers, waaronder enkele organisatoren van het eerste uur van zullen het inhoudelijke programma verzorgen. Reken daarnaast op veel gezelligheid en een hoop muziek! Verschillende muzikanten zullen optreden, waaronder blues rock band Lamar Chase, Lucas de Beat Box Man, Steve Cline, Jim Marsdon, de Dr. Sweetheart Show en als afsluiter DJ Polyesta die haar zeer dansbare repertoire Global Mix zal laten horen. Ook zal er een standbeeld geplaatst worden waar iedereen letterlijk een steentje aan bij kan dragen door zelf steentjes/scherven enzovoorts mee te nemen. Daarnaast zal er een ludiek het spel 'Occupy the Game' gepresenteerd worden, waarbij het doel is bankiers in pak te bekogelen met rotte tomaten, als ludieke vertaling van een gedachte van Occupy!

In slechts zes maanden tijd heeft de Occupy-beweging bereikt wat nog nooit in de geschiedenis is bereikt! Door Occupy is er mede dankzij het internet, een wereldwijd gesprek gestart en dat alleen al is een zeer krachtig begin van wereldwijde sociale, economische en politieke verandering. Philip, een van de organisatoren van Occupy Amsterdam zegt hierover: "De bewustwording is na een half jaar Occupy duidelijk vergroot en de noodzaak hiervan neemt bijna dagelijks zichtbaar toe. Er is door Occupy een zaadje geplant dat wij de komende tijd zullen laten groeien, door op nieuwe manieren door te gaan met demonstreren voor een meer solidaire, democratische en duurzame samenleving."

Occupy Amsterdam roept iedereen op om zondag 15 april tussen 14.00 en 19.00 uur naar het Beursplein te komen, om uitbundig te vieren wat is bereikt en te laten zien dat wij gezamenlijk en onverzettelijk door gaan met deze manier van de wereldwijde en noodzakelijke acties, van en door ons allen, voor onszelf, voor onze kinderen, kleinkinderen en voor de toekomst van onze planeet. Tot zondag!

No comments: