Friday, April 6, 2012

Occupy SundaysIDee: Gezondheid (zondag 8 april)

Het thema van deze week is 'gezondheid', een belangrijke sociale voorziening die als gevolg van de steeds meer onder vuur ligt. We hebben een mooi klaar waarbij informatie, amusement en muziek afgewisseld zullen worden.

- Tanja en Jan zullen een persoonlijk verhaal vertellen rondom een chronische ziekte en hoe fijn de voorziening PGB daarbij is.

- Antonius is een innemende man met een bijzonder verhaal. Hij heeft al 30 jaar een homeopathie praktijk waar heel veel mensen geholpen zijn. In die tijd is hij bestreden door het systeem maar gelukkig laat hij zich niet uit het veld slaan en zet hij zich nog steeds in voor daklozen. Deze zondag deelt hij zijn ervaring en kennis met Occupy!

- Janneke zal een verhaal geven met "feitjes" over ons zorgstelsel: wie en wat betalen we in de zor ? Ondanks dat we verzekering betalen wordt veel niet vergoed. Waarom wordt gezondheidszorg steeds duurder? Over onze zorg die is gericht op winst en symptoombestrijding in plaats van genezing en preventie.

- Er zullen toastjes met overheerlijk zelfgemaakte topping uitgedeeld worden.

- Harry zal zijn rol als weergaloze showmaster opnieuw op zich nemen.

- En er zal natuurlijk weer heel veel muziek zijn! Occupy huiszanger Jim zal protestliederen van eigen makelij ten gehore brengen en we verwachten een aantal fantastische gastmuzikanten te mogen verwelkomen, waar we jullie de komende dagen nog van op de hoogte zullen houden!

Klik hier voor een mooie impressie van SundaysIDee afgelopen zondag: http://youtu.be/P41kModnTmI

Wat is SundaysIDee?
Elke zondag in de lente laat Occupy van zich horen. Verschillende sprekers delen hun visie over Occupy en kwesties die Occupy aan de kaak wil stellen. Er zal protestmuziek zijn, dichters, en verrassingen! Als Occupy proberen wij nieuwe en innovatieve manieren te bedenken om onze stem te laten horen. In deze geest roepen wij een nieuw concept in leven: De Show, een mix van informatie en amusement!

Hoe kan ik meedoen?
Als je geïnteresseerd bent in actieve deelname in de organisatie van dit evenement, sluit je aan! Wil je graag je steentje bijdragen aan leuke werkgroep en meedenken over interessante en belangrijke themas, sprekers, organisaties of muzikanten neem dan contact met ons op via facebook, of spreek ons aan op het Beursplein!

Er is ook een Facebook-groep aangemaakt: http://www.facebook.com/pages/SuNDaYsIdee/303916599671096

No comments: