Tuesday, April 17, 2012

AANKONDIGING: Manifestatie 'Vrijheid voor Mumia' op 24 april

PERSBERICHT

Amsterdam, 17 april 2012MANIFESTATIE 'VRIJHEID VOOR MUMIA ABU JAMAL'

Op dinsdag 24 april vindt tussen 13.00 en 15.00 uur bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam een manifestatie plaats in het kader van de internationale actiedag 'Free Mumia'. De protestbijeenkomst zal worden omlijst met muziek, sprekers en kleurrijke spandoeken.

Om 14.00 uur krijgt een afgevaardigde van het consulaat een petitie overhandigd waarin wordt aangedrongen op de vrijlating van Mumia Abu-Jamal.

De inmiddels 58-jarige Abu-Jamal was in zijn jeugd lid van de radicale Black Panther-beweging. Hij werd in 1982 na een langdurig  verlopen proces, waarbij sprake zou zijn geweest van gerechtelijke dwalingen, ter dood veroordeeld voor de moord op een witte politieman een jaar eerder. December 2011 maakte de openbaar aanklager van de stad Philadelphia bekend dat de doodstraf is omgezet in een levenslange gevangenisstraf.

Onder het motto 'Fee Mumia' ijveren popsterren als Sting en de Beastie Boys, maar ook Nelson Mandela, Desmond Tutu, Amnesty International en vele anderen voor vrijlating van Mumia omdat hij geen eerlijk proces zou hebben gekregen. Hierbij wordt veelal gewezen op de etnische afkomst van Abu-Jamal. Hij heeft zelf overigens altijd volgehouden dat hij onschuldig is.

Op dinsdag 24 april wordt Abu-Jamal 59 jaar. Wereldwijd wordt er die dag actie gevoerd voor zijn vrijlating. In Washington vindt een grote demonstratie plaats die moet eindigen in een bezetting van het Paleis van Justitie, een actie die openbaar is aangekondigd. Sympathisanten zullen tevens bij het Witte Huis demonstreren.

In Amsterdam houdt de actiegroep 'Vrienden van Mumia' een protestmanifestatie voor het Amerikaanse consulaat op het Museumplein. Aanvang 13.00 uur, petitie wordt circa 14.00 uur overhandigd, einde 15.00 uur.

Sprekers: Lonneke Lemaire (Platform tegen Racisme en Uitsluiting) en GW Sok (muzikant). Muzikale bijdragen van rapper Manu en DJ Djengis. Tevens fotogenieke spandoeken.

Vrienden van Mumia, mailadres: vriendenvanmumia@hotmail.nl

Meer informatie over Mumia Abu-Jamal en komende acties: http://www.freemumia.com


No comments: