Tuesday, April 24, 2012

Manifestatie 'Vrijheid voor Mumia Abu-Jamal Nu! ITS HEPPENING NOW !

Manifestatie 'Vrijheid voor Mumia Abu-Jamal Nu!

Manifestatie waarmee de verjaardag van Mumia Abu-Jamal wordt gevierd, en en passant diens vrijheid wordt verlangd. Om 13.00 uur bij het Amerikaans Consulaat, Museumplein in Amsterdam.


De Amerikaanse gevangene Mumia Abu-Jamal wordt niet ter dood gebracht. De openbaar aanklager van de stad Philadelphia maakte december vorig jaar bekend dat hij niet langer de doodstraf verlangt. De nu 58-jarige Abu-Jamal was in zijn jeugd lid van de radicale Black Panther-beweging. Hij werd in 1982 ter dood veroordeeld voor de moord op een witte politieman een jaar eerder, iets wat hij altijd ontkent heeft.

Hij zat daarvoor 30 jaar in de dodencel, terwijl hij beroep na beroep indiende. Daarnaast schreef hij boeken over het gevangenisleven en maakte hij radioprogramma's, waardoor hij ook in de buitenwereld bekend raakte. Honderden activisten kwamen telkens weer bij de rechtbank opdagen als er een zitting in zijn proces was. Ze vinden dat hij onterecht in de gevangenis zit.

Onder het motto 'FREE MUMIA' demonstreerden ze al die jaren voor zijn vrijlating. Popsterren als Sting en de Beastie Boys, maar ook Nelson Mandela, Desmond Tutu, Amnesty International en vele anderen ijveren voor de vrijlating van Mumia omdat hij geen eerlijk proces zou hebben gekregen.

Op 24 april wordt Mumia 59 jaar. Wereldwijd wordt er die dag gedemonstreerd voor zijn vrijlating. Zo ook in Amsterdam, waar 'De vrienden van Mumia' een manifestatie organiseert voor het Amerikaanse consulaat op het Museumplein. "Na een gevangenisstraf van 31 jaar en het vernietigen van het doodvonnis is het nu tijd voor zijn vrijlating!"

No comments: