Wednesday, February 29, 2012

Leiden krijgt weer een vrijplaats

Goed nieuws voor Leidse vrijplaats-supporters. Na nogal wat omtrekkende bewegingen zijn het college van burgemeester en wethouders en de Stichting Vrijplaats Koppenhinksteeg het eens geworden over een nieuwe locatie voor de vrijplaats: Middelstegracht 36 te Leiden. Deze stijlvolle voormalige conservenfabriek van Tieleleman & Dros wordt nog dit jaar omgetoverd tot een prachtige sociaal-culturele vrijplaats. Kijk op de website http://www.vrijplaatsleiden voor een aantal foto's. Het gaat om drie met elkaar verbonden panden

De stichting is bijzonder verheugd dat er nu eindelijk een permanente oplossing is voor de honderd vrijwilligers en tientallen initiatieven waaraan Vrijplaats Koppenhinksteeg onderdak bood. De nieuwe vrijplaats zal bovendien plaats kunnen bieden aan nieuwe eigenzinnige initiatieven van onderop. Nu de gemeente en vrijplaats overeenstemming hebben bereikt komt het pand naar alle waarschijnlijkheid komende maand al beschikbaar.

Een doorstart aan het Vrouwenkerkplein is hiermee uiteraard van de baan. Het college heeft op deze locatie een andere ontwikkeling voor ogen. Nu er overeenstemming is over de Middelstegracht 36 worden zowel dit pand als die aan het Vrouwenkerkplein snel verkocht en gerenoveerd.

De voor donderdag 1 maart 2012 (stipt!) 19.30 geplande manifestatie bij de voormalige Vrijplaats Koppenhinksteeg gaat ondertussen gewoon door, al zal de bijeenkomst uiteraard een feestelijk tintje krijgen. Aansluitend op de manifestatie lopen we naar het Stadhuis waar kort na acht uur de vrijplaats op de agenda staat. Daarna heffen we met elkaar het glas op de nieuwe vrijplaats.

Wij hopen dat velen van u bij deze bij voorbaat historische gebeurtenis aanwezig zullen zijn, want laat een ding duidelijk zijn: zonder uw jarenlange steun en die van vele duizenden andere supporters was dit resultaat nooit bereikt.

Geen stad zonder vrijplaats!

Wat kunt u doen?
* Heeft u ideeën ter zake van het financieren van de nieuwe vrijplaats? Laat het ons weten!
Houd uw e-mail in de gaten voor nieuwe berichten van de vrijplaats.
* Doneer! Het creëren van een nieuwe vrijplaats kost geld. Stort uw gift, groot of klein, op rekeningnummer 9432856 t.n.v. Leids Weggeeffonds, Leiden en o.v.v. "Joepie!".

http://www.vrijplaatsleiden.nl

No comments: