Saturday, February 11, 2012

Stop ACTA in Amsterdam.Part 1:"Anonymous"


Text and photo copied from www.antiorde.nl


STOP ACTA!
'Geen controle, geen censuur!'

zaterdag 11 februari 2012

Luid protest tegen ACTA in de Amsterdamse binnenstad.

Op zatermiddag hebben een paar honderd bezorgde burgers gedemonstreerd op de Dam tegen de ACTA. Met The Pirate Bay als gastheer kreeg iedereen de kans toe te lichten waarom ze tegen de ACTA overeenkomst zijn.

Tegen twee uur vertrok van de Dam een protestmars door de binnenstad onder de leus 'Geen controle, geen censuur', dat als een mantra luidkeels herhaald werd. De betoging was onderdeel van een internationale protestdag tegen ACTA.

Waarom er gedemonstreerd werd vandaag:

ACTA criminaliseert onschuldige internetgebruikers: ACTA verplicht tot het opbouwen van een controlemechanisme waardoor uw gegevens - na het constateren van 'verdachte' activiteiten - ingezien kunnen worden door met name overheden en grote bedrijven. Lokale wetgeving zal aangepast moeten worden aan ACTA. Internetproviders kunnen straks verantwoordelijk worden gehouden voor het internetgedrag van hun abonnees, waardoor zij verplicht zullen zijn dat internetgedrag te monitoren. Invloedrijke bedrijven kunnen straks vanuit commercieel oogpunt websites platleggen die hen niet aanstaan. ACTA geeft bovendien het bedrijfsleven dezelfde bevoegdheid als de rechter om te bepalen of materiaal illegaal is.

ACTA belemmert innovatie en creativiteit: ACTA biedt geen bescherming aan de creatviteit van het individu. Platforms die gebruikers in staat stellen om idee├źn te delen zullen steeds vaker rekening moeten houden met juridische vervolging.

ACTA is in strijd met mensenrechten: ACTA is geen wet, kent geen democratisch proces en biedt geen bescherming van het individu en zijn creativiteit. Het is een handelsverdrag opgesteld door ongekozen bureaucraten en vertegenwoordigers van multinationals. ACTA werkt als een soort digitale wurggreep die achter de rug van het volk om in volledige stilte is samengesteld door de belanghebbende industrie├źn.

ACTA criminaliseert generieke medicijnen: Generieke medicijnen zijn goedkopere medicijnen vaak bestemd voor ontwikkelingslanden. Omdat deze medicijnen levens redden in landen waar de westerse 'merk-medicijnen' te duur zijn vinden we dat acceptabel. Door ACTA zal dit gedoogbeleid
stoppen.

Dit verdrag is een volgende stap in de aantasting van onze persoonlijke vrijheid en ons democratisch recht.


Meer info over ACTA: stopacta.info

Teken de petitie tegen de ACTA overeenkomstNo comments: