Saturday, February 25, 2012

Anti ACTA 2nd demo in Amsterdam.Part 1/2: Stop ACTA Song


Text and phothos below by www.antiorde.nl

ANTIACTA miniDEMO

Een tiental bezorgde burgers protesteerden in Am*dam tegen het omstreden ACTA verdrag.Twaalf uur vanmiddag verzamelde een klein groepje mensen zich op de Dam voor een betoging tegen ACTA. Vergezeld door de Piratenpartij en een aantal mensen van Occupy Amsterdam leek het een geslaagd protest te gaan worden, net als de anti-ACTA betoging van twee weken eerder. Door een gebrek aan organisatie kwam echter amper iemand opdagen.

Waarom er vandaag gedemonstreerd werd:

• ACTA criminaliseert onschuldige internetgebruikers: ACTA verplicht tot het opbouwen van een controlemechanisme waardoor uw gegevens - na het constateren van 'verdachte' activiteiten - ingezien kunnen worden door met name overheden en grote bedrijven. Lokale wetgeving zal aangepast moeten worden aan ACTA. Internetproviders kunnen straks verantwoordelijk worden gehouden voor het internetgedrag van hun abonnees, waardoor zij verplicht zullen zijn dat internetgedrag te monitoren. Invloedrijke bedrijven kunnen straks vanuit commercieel oogpunt websites platleggen die hen niet aanstaan. ACTA geeft bovendien het bedrijfsleven dezelfde bevoegdheid als de rechter om te bepalen of materiaal illegaal is.

• ACTA belemmert innovatie en creativiteit: ACTA biedt geen bescherming aan de creatviteit van het individu. Platforms die gebruikers in staat stellen om idee├źn te delen zullen steeds vaker rekening moeten houden met juridische vervolging.

• ACTA is in strijd met mensenrechten: ACTA is geen wet, kent geen democratisch proces en biedt geen bescherming van het individu en zijn creativiteit. Het is een handelsverdrag opgesteld door ongekozen bureaucraten en vertegenwoordigers van multinationals. ACTA werkt als een soort digitale wurggreep die achter de rug van het volk om in volledige stilte is samengesteld door de belanghebbende industrie├źn.

• ACTA criminaliseert generieke medicijnen: Generieke medicijnen zijn goedkopere medicijnen vaak bestemd voor ontwikkelingslanden. Omdat deze medicijnen levens redden in landen waar de westerse 'merk-medicijnen' te duur zijn vinden we dat acceptabel. Door ACTA zal dit gedoogbeleid
stoppen.

Dit verdrag is een volgende stap in de aantasting van onze persoonlijke vrijheid en ons democratisch recht.

- Meer info over ACTA: brochure Waarom ACTA zo controversieel is
- Teken de petitie tegen de ACTA overeenkomst
- Antiorde

No comments: