Friday, February 10, 2012

Oproep: zaterdag 11 februari internationale protestdag tegen ACTA.Dam 12.00


Oproep: zaterdag 11 februari internationale protestdag tegen ACTA

 

Aanstaande zaterdag vanaf 12:00 uur vindt op de Dam een bijeenkomst plaats in het kader van het internationale protest tegen ACTA. De protestmars van Occupy, die op dezelfde dag was gepland, wordt verplaatst naar een andere datum. Waarom deze aanpassing van de planning? Onderstaand vind je een beknopte uitleg.

ACTA, een nieuw en beperkend verdrag over het delen van informatie op internet is de afgelopen periode veel besproken in het publieke debat. Onderaan dit bericht vind je een aantal links naar sites met meer informatie. Aanstaande zaterdag vindt in veel steden, ook in Amsterdam, een protestbijeenkomst plaats tegen ACTA. Voor deze bijeenkomst is op onder andere Facebook opgeroepen vanuit verontwaardiging en bezorgdheid over de bedreigingen tegen vrijheid van informatie op internet. Deze oproep is niet vanuit Occupy Amsterdam gedaan, maar heeft weerklank gevonden bij veel mensen die zich verbonden voelen met Occupy. Om die reden hebben dit weekend verschillende overleggen plaatsgevonden tussen mensen die betrokken zijn bij de organisatie van acties in Occupy, en is dit ook gemeld in de General Assembly. De gezamenlijke conclusie van de actievergaderingen was dat veel mensen graag het ACTA-protest willen ondersteunen door aanwezig te zijn op de Dam. Om die reden hebben wij er in deze vergadering voor gekozen om de door Occupy Amsterdam georganiseerde protesten uit te stellen naar een nog te bepalen datum. Dus hierbij de oproep om het protest op de Dam te ondersteunen, en andere acties die je eventueel zou willen organiseren onder de naam Occupy, te verplaatsen.

Dinsdag 8 februari om 21:00 is er een vergadering op het Beursplein om te overleggen over de beste manier om de treurmars op een ander moment alsnog plaats te laten vinden. Natuurlijk is iedereen welkom om hierover mee te praten.

Voor meer informatie over ACTA kun je bijvoorbeeld kijken op 'ACTA Protest Amsterdam!' op Facebook, of op de volgende websites:

https://www.facebook.com/events/366916189988648/
www.watisacta.nl: heldere en basale uitleg over ACTA

https://maps.google.com/maps/ms?msid=212120558776447282985.0004b7b33e16f13c710c7&msa=0: google map met ACTA protesten wereldwijd

http://www.edri.org/ACTA_Week: heldere analyse van vijf aspecten van ACTA

https://www.accessnow.org/page/s/just-say-no-to-acta: voor het tekenen van een petitie

http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet/: voor het tekenen van een petitie

http://arstechnica.com/tech-policy/news/2012/01/internet-awash-in-inaccurate-anti-acta-arguments.ars: artikel dat een aantal argumenten ontkracht over wat er mis zou zijn met ACTA, en laat zien waarom het ondanks dat een zeer onwenselijke overeenkomst is.

No comments: