Sunday, December 16, 2012

Verfbommen tegen IND-opleidingscentrum in solidariteit met tentenkampen migranten

Utrecht, 17 december 2012 - Afgelopen nacht hebben activisten van de groep 'Decoratieve Technieken' het Kennis- en Leercentrum van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Utrecht (Nijenoord 6) met verfbommen bekogeld. De actie is uitgevoerd in solidariteit met de ontruimde tentenkampen van uitgeprocedeerde migranten in Amsterdam en Den Haag, en is een protest tegen de wijze waarop door de overheid met deze mensen wordt omgegaan. De activisten willen een einde aan het bestaan van grenzen en staten en staan voor een solidaire, vrije en humane wereld voor iedereen.

De IND speelt een belangrijke rol in de uitvoer van het vreemdelingenbeleid, gericht op het zo veel mogelijk weigeren van vluchtelingen. Het zijn IND-medewerkers die beslissen of iemand hier wel of niet mag blijven, waarbij intimidatie en het onder druk zetten van kwetsbare mensen aan de orde van de dag zijn. De kleinste vergissing wordt aangegrepen om iemand als 'leugenaar' te bestempelen en daarmee af te serveren. Wie uitgeprocedeerd is, rest in Nederland slechts twee opties: detentie of op straat belanden.

De tentenkampen die nu sinds meer dan een jaar op diverse plekken zijn opgestart door vluchtelingen die op straat stonden, en in de meeste gevallen werden ontruimd of gedwongen verlaten, maken de onmogelijke en onmenselijke situatie waarin vele uitgeprocedeerde vluchtelingen zijn gedwongen zichtbaar. Hun strijdbaarheid en onverzettelijkheid geeft ons inspiratie om de gezamenlijke strijd met vernieuwde energie voort te zetten. Tegelijkertijd weten we dat hun situatie slechts een van de vele consequenties van het misdadige migratiebeleid is. Het hele beleid en de achterliggende kapitalistische, nationalistische ideologie zullen afgebroken moeten worden om de fundamenten te kunnen leggen voor de opbouw van een vrije en solidaire samenleving.

Geen mens is illegaal! - No borders, no nations!

No comments: