Saturday, December 22, 2012

Oud en nieuw: Internationaal anti-bajes demo's & acties

van duits naar engels naar nederlands vertaald... via http://325.nostate.net/
Oudejaarsnacht naar de gevangenissen!
Overal naar de deportatie en detentie centra!


Lawaaidemo's houden bij de bajessen is een voortdurende traditie in veel plekken op de wereld, om degenen die gevangen zijn door de staat te herinneren. Het is een manier om solidariteit met de gevangenen te uiten. Voor de gevangenissen en deportatiecentra, waar mensen worden opgesloten die wachten op hun deportatie, die geen of de verkeerde papieren hebben. We komen samen om de eenzaamheid en isolatie te verbreken.
Dit gevangenissysteem valt niet te hervormen omdat het hele bestaan ervan fout is. Hier en overal.
Het vormt geen "betere mensen", en lost geen sociale conflicten op. Het heersende systeem van rivaliteit en onrecht sluit mensen op en deporteert ze.
Aan de ene kant om zichzelf te verlossen van al het "problematische", aan de andere kant om hen die wanhopig naar vrijheid zoeken bang te maken.
Of mensen nu gevangen worden gehouden omdat ze stelen of privaat eigendom slopen, niet betaalden voor openbaar vervoer, of dat ze gevlucht zijn voor vervolging in hun thuisland- het is allemaal gebaseerd op hetzelfde: de bestaande wereld, gedefinieerd door de heersende normen die ons vertellen wat goed en slecht is, wat beschermd moet worden en wat bestraft moet worden.
Wetten en regels die door enkelen gemaakt zijn maar waarvoor iedereen moet buigen. Deze logica van straf en opsluiting moet kapot gemaakt worden.
Voor ons is het slopen van alle gevangenissen alleen mogelijk in een proces welke de heersende voorwaarden omverwerpt, om een wereld te creëren zonder uitbuiting en onderdrukking.

Waar je ook bent, ontmoet elkaar op oudejaarsavond bij de gevangenissen, om lawaai te maken en een idee te geven van een wereld zonder overheersing.
We willen onze solidariteit en wederzijdse hulp gebruiken om de muren steen voor steen af te breken.
We willen een wereld zonder muren en grenzen.
We zullen samen vechten:
tot iedereen vrij is!

anarchistische en autonome individuen en groepen

No comments: