Tuesday, December 25, 2012

"Nieuwe" Buiten de Orde en ander anarchistisch leesvoer

Hier een korte update van recent uitgegeven anarchistische uitgaven, ten eerste de Buiten de Orde van enkele weken geleden. Daaronder aandacht voor de brochure " De Woblies" uitgegeven door de Anarchistische Groep Amsterdam / Vrije Bond. Deze brocure kan je kopen en of bestellen maar je kan het gewoon ook downloaden als PDF. Veel leesplezier in deze donkere dagen.

Buiten de Orde, tijdschrift van de Vrije Bond

Enkele weken geleden verscheen het derde nummer van Buiten de Orde van 2012. Het kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, interviews, en boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur etc.

In dit nummer besteden we veel aandacht aan de internationale anarchistische bijeenkomst die afgelopen zomer plaatsvond in St. Imier in Zwitserland. Verschillende Nederlanders waren daarbij en hebben zo allemaal hun eigen idee over wat zij daar gezien en gehoord hebben.

In dit nummer is er ook weer veel aandacht voor ontwikkelingen in het buitenland. Zo is er een update vanuit Griekenland over de schuldencrisis en de sociale strijd aldaar van de groep Ta Paidia Tis Galarias. Er is een bijdrage van de Italiaanse anarchistische federatie, die verhaalt over wat zij de 'binnenlandse oorlog' noemen, die de Italiaanse staat daar aan het voeren is. Peter Storm geeft een update over wat er zich op het gebied van sociale strijd allemaal in de VS heeft afgespeeld in de afgelopen maanden. Er is een artikel over de zogenaamde 'autonome nationalisten' (neo-nazi's) in Dortmund. Er is een verslag van de Boats4People campagne, die gericht is op de Europese grenspolitiek rondom de Middellandse Zee. Er is aandacht voor de oprichting van de Nederlandse tak van het internationale No-Border-Netwerk, en nog veel en veel meer.

Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken! Je kunt je artikel sturen naar het adres: redactie@buitendeorde.nl.

Het blad kost maar €2,50 en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandel. Voor meer informatie over abonnementen en verkooppunten, kijk op www.vrijebond.nl/buitendeorde

Maar als je slim ben, word je gewoon lid van de Vrije Bond, dan krijg je het blad "Gratis"
http://www.vrijebond.nl/word-lid/

Dan is er ook nog de brochure " De Woblies"
Afgelopen november heeft de Anarchistische Groep Amsterdam / Vrije Bond een nieuwe brochure uitgegeven over de geschiedenis van de International Workers of the World (IWW). De brochure De Wobblies / Sabotage op de werkvloer is een vertaling van twee hoofdstukken uit Louis Adamic' A Century of Class Violence in America (1830), waarin de auteur niet alleen ingaat op de heftige geschiedenis van de IWW, maar ook verhaalt van zijn eigen ervaringen met de 'wobblies' waarmee hij in aanraking kwam op de talloze plaatsen waar hij werkte.
De IWW bestaad nog steeds en is b.v. al lang in conflict met de Internationale koffieketen Starbucks.
Meer info op: http://www.iww.org en of http://www.starbucksunion.org/

De brochure kost 1,50 euro en is o.a. verkrijgbaar bij het Fort van Sjakoo in Amsterdam. Voor 2,50 euro krijg je hem via de post thuis gestuurd. Bestellen kan via: secretariaat@vrijebond.nl.

Je kan hier een uitgebriede introductie over de brochure lezen.
http://www.vrijebond.nl/nieuwe-brochure-over-de-iww/

Maar als het goed is hangt hieronder de PDF van de brochure "de Woblies"

File: wobblies.pdf

No comments: