Sunday, December 18, 2011

Occupy De Banken 2:ABN en Politie geweld bij Rabobank.Video +PERSBERICHT: Occupy ING voorbij. Occupy Banken gaat door


text van http://occupydebanken.wordpress.com

PERSBERICHT: Occupy ING voorbij. Occupy Banken gaat door

Amsterdam, 17 December 15:30 – De bezetting van het bankfiliaal van de ING is voorbij. De bezetters van de ING zijn een voor een door de politie afgevoerd en in een bus geplaatst. De velen sympathisanten zijn spontaan de binnenstad van Amsterdam ingetrokken en hebben eerst de ABN AMRO bank geblokkeerd en later de Rabobank op de Dam.

De politie heeft inmiddels de blokkade van de Rabobank verwijderd, en blokkeert nu zelf de bank. De velen sympathisanten schreeuwden leuzen als "bezet, blokkeer, dit beleid pik ik niet meer" en "nee, wij gaan de crisis niet betalen".

De actievoerders hebben de ING bank bezet om zich te verzetten tegen het onverantwoordelijke gedrag van banken en de wijze waarop de overheid de financiële crisis heeft gebruikt voor een beleid van sociale afbraak. De actievoerders veroordelen dat de enorme winsten die de afgelopen jaren zijn behaald in de financiële sector privaat zijn geweest, terwijl de lasten nu collectief worden gedragen.

Een woordvoerder Sander: "Het is simpelweg niet te bevatten dat het sociale vangnet wordt afgebroken terwijl steeds meer mensen genoodzaakt zijn om hier een beroep op te doen. De prioriteiten liggen vreemd genoeg niet bij het welzijn van de Nederlandse burgers, maar wat goed is voor de markt. En daarnaast staan we nu aan de vooravond van een nieuwe bezuinigingsronde". De actievoerders benadrukken dat als de politiek de machtsverhoudingen niet laat kantelen in het voordeel van de gewone burger en wegneemt bij de financiële sector, er nog meer acties zullen volgen. "Als de politiek niet voor haar burgers opkomt dan moeten wij het zelf doen", aldus Sander.
Bezetting van het ING filiaal op het Rokin

Spirit Of Squatters CollectiveSpirit Of Squatters Collective
Spirit Of Squatters Collective


Spirit Of Squatters Collective : This is solidarity action (like most of our videos). The solidarity is stronger when it is seen by as many people as possible.So...Please use it ! Pass this info to everybody who could be interested !!!
Feel free to embed,link it,send it,screen it etc. Use it=don't loose it. Reclaim the media with us !

... So get inspired. TOGETHER WE ARE STRONGER !!!
http://www.youtube.com/user/spiritofsquatters
Spirit Of Squatters Collective is always trying to report and support good things what are happening around us. We trying at least one time a day show You some news.  We waiting for You to help us support good things with our video channel and with creating independent media.

and that's few words from our pages:
With our activities we want to make this world a better place.Reclaim the media with us.Feel free to use our videos.Now all up to you !!!Real life is beginning when you turn off the tv, computer. See you on the streets in actions !!!
If You think its important and good what we are doing You can donate what can help us to find more time to improve our activity. Click here:
http://ourmediaindymedia.blogspot.com
OR EVEN BETTER YOU CAN OFFER US WORK.Thanks !!!


WATCH! READ! THINK! REALIZE! TALK! COMMUNICATE! LISTEN! DEFEND! DESTROY! CREATE! CHANGE! GET INSPIRED! RECLAIM MEDIA WITH US! JOIN US! FIGHT FOR YOUR RIGHTS! LOVE !!! SQUAT!

No comments: