Saturday, December 24, 2011

Occupy A'dam start Kerst-actie voor XminY Solidariteitsfonds

Deze kerst zullen mensen van Occupy A'dam donateurs gaan werven voor Solidariteitsfonds XminY. Occupy en XminY strijden beide voor een betere wereld en vinden dat we naar een andere samenleving toe moeten. Een samenleving die niet langer gebaseerd is op oneindige economische groei. "De belangen van mens, dier en milieu moeten nu eens boven economische belangen gesteld te worden" stelt XminY-coördinator Rutger van den Dool.

Momenteel is XminY hard aan het vechten om financieel te overleven. Naar aanleiding hiervan heeft Occupy A'dam aangeboden om mee te helpen. Komende kerst zullen zij bezoekers op het Beursplein informeren over XminY en vragen om donateur te worden.

Solidariteitsfonds XminY is een wereldwijd uniek actiefonds en zorgt voor financiële steun voor actiegroepen en sociale bewegingen. Dit zijn groepen en bewegingen die zich inzetten voor structurele economische, politieke en maatschappelijke veranderingen. Zoals de gehele Occupy-beweging zelf ook doet.

XminY is blij verrast met deze onverwachte steun in de rug. "Behalve dat Occupy zelf hun eigen actie blijft doorzetten, willen ze nu ook nog eens XminY helpen. Dat is gewoonweg geweldig van ze!", concludeert Rutger van den Dool.

Komende zaterdag (24 december) om 15:00 zal Occupy op het beursplein beginnen met het informeren van mensen over XminY en vragen of mensen donateur willen worden.

De door XminY gesteunde projecten variëren van Poolse inwoners die een snelweg door hun natuurgebied proberen tegen te houden tot initiatieven van vredesactivisten in het Midden-Oosten. Of van Chinese arbeiders die strijden voor betere werkomstandigheden tot inheemse groepen in Latijns Amerika die hun leefgebied willen behouden tegen de oprukkende industrieën. Maar ook groepen in Kenia die opkomen voor homorechten of Nederlandse groepen die hier actievoeren voor een humaan asielbeleid krijgen allemaal de steun van XminY. Voor een actueel overzicht van de gesteunde groepen, kunt u kijken op: https://www.xminy.nl
-----
Bovenstaande tekst is het vandaag verstuurde persbericht. Excuus dat er geen tijd was om een aangepaste versie vorr Indymedia.nl te schrijven. We is nogal druk met vechten om financieel te kunnen overleven. We hopen op je begrip hiervoor....

No comments: