Wednesday, December 7, 2011

Bajesdoc.Reclaim the screens!Alternative docu festival.Press Release

Revolutionaire burgerinitiatieven, crisis, milieurampen, wanregering... 2011 zat er vol mee. Amsterdamse krakers lieten zich erdoor inspireren en organiseerde zelf een festival. Om het er niet bij te laten zitten. Resultaat: 4 dagen lang 48 kritische en alternatieve documentaires in 9 gekraakte panden.

Bajesdoc Festival poster

Van 8 tot 11 december is de eerste editie van het Bajesdoc festival Het gratis toegankelijke festival laat documentaires zien over milieu, mensenrechten en sociale conflicten in Nederland en de rest van de wereld. Veel docu's zijn niet eerder of slechts enkele malen vertoond in Nederland. Docu's als 'Edgar Cairo: Ik ga dood om jullie hoofd' (NL), 'Los Meandros' (CO) 'Warrior of Love' (IL), en 'Revolutionary Art' (NL) waarbij een Egyptische kunstenaar gevolgd wordt tijdens de revolutie dit jaar. Maar ook bekendere docu's als 'Red Forest Hotel' (CH), 'The Pipe' (IE) en 'Baba' (NL) zijn te vinden in het programma.

De films vertoond in voor de gelegenheid tot bioscoopruimte omgebouwde locaties met eigen beamers, stoelen en zelfgemaakte snacks. Filmmakers vertellen bij hun documentaire over de achtergrond, de noodzaak en hun visie op het onderwerp. Experts, grassroots organisaties en activisten die zich bezig houden met de verschillende onderwerpen leiden discussies na afloop van de documentaires.

Bajesdoc is een initiatief opgezet om Amsterdammers op een creatieve manier te inspireren, tot nadenken te stemmen en tot actie aan te sporen. Bajesdoc wordt mede mogelijk gemaakt door drie autonome vrijplaatsen in Amsterdam; Bajesdorp, Joe's Garage en De Valreep.

Voor meer informatie en het volledige programma kijk op: http://bajesdorp.nl
http://www.bajesdorp.nl/bajesdocs/booklet_bajesdoc.pdf
http://www.bajesdorp.nl/pages/rooster.html
Toegang: 0,- (donaties welkom)

8 dec: 19:00, De Valreep, Polderweg 120, Amsterdam http://valreep.org
9 dec: 19:00, Joe' Garage, Pretoriusstraat 43, Amsterdam http://joegarage.nl
10, 11 dec: 13:00, Bajesdorp, Wenckebachweg 12-44, Amsterdam http://bajesdorp.nl

No comments: