Thursday, May 15, 2014

Vrijheid van meningsuiting brutaal gearresteerd door de politie.Protest voor Joke Kaviaar

Here You can see videos from SOSCTV, ANTIORDE and tiwa pakbaz :

Arrestaties bij opruiend protest

Het opruiend protest, voorafgaand aan de behandeling van het hoger beroep van schrijfster en activiste Joke Kaviaar, heeft tot nu toe geresulteerd in vijf arrestaties. Een groep van in totaal ongeveer 30 personen kwam vanaf 12 uur samen op de Dam in Amsterdam om de 'verboden' tekst "Rara, wiens rechtsorde is het?" te verspreiden,


Historicus Dennis Bos las de tekst voor, en werd, ondanks een dreiging van arrestatie, ongemoeid gelaten. Nadat de deelnemers aan het protest posters met de tekst (http://13-september.nl/wp-content/uploads/2014/05/muurkrant-rara-rechtso...) daadwerkelijk gingen verspreiden dmv plakken en uitdelen, volgden wel arrestaties. Inmiddels zijn vijf mensen op verschillende momenten aangehouden, de precieze redenen zijn nog onduidelijk.

De groep is nu onderweg van de Dam naar het gerechtsgebouw, waar om 14 uur de behandeling van het hoger beroep van start gaat. De activisten worden scherp in de gaten gehouden door politie. Een van de deelnemers werd licht aangereden (geschampt) door een motoragent.

do, 15/05/2014 - 19:16

geplaatst door: Steungroep 13 September

Wie: 
Steungroep 13 September

In ieder geval een van de arrestanten is inmiddels weer vrij. Zij vertelde dat er op het bureau waar zij zat later twee mensen binnengebracht werden, die aangehouden waren bij een razzia op het Waterlooplein. 'Illegalen', zoals de smeris stelde.
De eerste, een oudere man, werd als enige arrestant gedwongen zich uit te kleden. Daarna kreeg hij een paar kledingstukken terug en werd in een koude cel gezet, terwijl anderen alle kleding aan mochten houden. Pas na vijf uur kreeg hij z'n jas weer aangeboden. In ruil daarvoor werd wel informatie afgetroggeld.
Een tweede persoon, een jongere man, werd erg achterdochtig bejegend. Hij was behoorlijk in paniek. Toen hij om een glaasje water vroeg, ontstond er een schermutseling waarbij hij hardhandig tegen de grond gewerkt werd door drie smerissen. De vrijgekomen arrestante hoorde zijn geschreeuw.
De smeris die zich jegens deze mensen het grofste opstelde werd later herkend als een stille die tijdens de actie op de Dam ook al iemand tegen de grond geduwd had.

Welkom in het land van Teeven en Opstelten...

do, 15/05/2014 - 20:49

geplaatst door: Steungroep 13 September

Wie: 
Steungroep 13 September

De lawaaidemo bij bureau Beursstraat is uiteindelijk zonder verdere problemen afgerond. Inmiddels is duidelijk dat drie arrestanten weer vrij zijn. Een van hen was aangehouden voor opruiing (poster met de tekst 'Rara, wiens rechtsorde is het' vasthouden), een voor niet tonen ID-bewijs en verzet bij arrestatie en de laatste arrestant is de precieze reden voor aanhouding nooit duidelijk geworden.
Drie andere arrestanten zijn hoogstwaarschijnlijk in verzekering gesteld. Terwijl men aan het wachten was op vrijkomende arrestanten bij bureau Beursstraat reed er een busje met twee arrestanten naar buiten. Daar omheen is flink lawaai gemaakt, wat de smeris in de zenuwen hielp en de reden was voor het laten aanrukken voor steeds meer versterking en het creeren van een dreigende sfeer. Het busje is na enige tijd wel vertrokken, vooralsnog is het onduidelijk waar ze heen gebracht zijn.

from


CENSUUR: POSTERAKTIE VAN VERBODEN TEKSTEN LOOPT UIT OP ARRESTATIES from AИTiORDE on Vimeo.

CENSUUR: POSTERAKTIE VAN VERBODEN TEKSTEN LOOPT UIT OP ARRESTATIES

voorafgaand aan het hoger beroep van joke kaviaar omtrent veroordeling 4 maanden cel voor opruiing werden 15 mei 2014 in het centrum van amsterdam posters getoont en verspreid met de teksten waarvoor joke kaviaar veroordeeld is.. meteen vanaf de start van de posteraktie greep de smeris in en arresteerde 6 personen waarvan 4 vanwege het tonen cq verspreiden van de zogenaamde verboden teksten..censuur in amsterdam

voor meer info 13-september.nl/

from:tiwa pakbaz :

,br>

Spirit Of Squatters Collective
Spirit Of Squatters Collective

Here You can see video:

 Making of this video, like most of our videos, is our way of showing solidarity. And since  solidarity is stronger when it is seen by as many people as possible, please spread this video! Pass it on to anybody who could be interested! Feel free to embed, link, send and screen it etc. Use it, don't loose it! Reclaim the media with us!


Get inspired. Together we are stronger!

You can see more of our videos at http://www.youtube.com/user/spiritofsquatters


Spirit of Squatters Collective is always trying to support and report on good things that are happening around us. We try to being you some news every day, but because of time constraint and lack of (wo)manpower this is not always possible. Our biggest problem is that we don't have enough time to edit or film the videos. That is why we need YOU to help us! You can email us at mgriks@gmail.com

Real life begins when you turn off the tv, when you turn off your computer!
See you in the streets, see you at the actions!


Watch! Read! Think! Realize! Talk! Communicate! Listen! Defend! Destroy! Create! Change! Get inspired! Unite! Reclaim the media with us! Join us! Fight for Your rights! Love!!! Squat!

http://www.youtube.com/user/spiritofsquatters
http://vimeo.com/user1942686/videos   ( just few )
at fake book:
http://www.facebook.com/pages/Spirit-Of-Squatters-Collective-TV/247715321980038

No comments: