Sunday, May 11, 2014

Demo tegen de intensieve veehouderij.We zijn het mega zat 2014.Part1:Boards

Waarom organiseren wij deze manifestatie?

Eind januari 2012 hoorden wij (Estera Waas en Christel de Haas) over een grote demonstratie tegen de intensieve veehouderij in Duitsland: " Wir Haben Es Satt". Er ontstond vrijwel gelijk het idee om dit in Nederland ook te gaan organiseren. We zaten in een tijd waarin het woord Megastal om de haverklap genoemd werd en we geconfronteerd werden met het dierenleed en ziekte-uitbraken. Het was tijd om in Nederland ook te laten horen dat we het zat waren.

Op 17 maart 2012 stonden we met maar liefst 1000 mensen op de Dam. De sfeer was goed, de protestmars was indrukwekkend en er werden goede dingen gezegd.
We werden bij het organiseren gesteund door vele organisaties en door een aantal politieke partijen.

In 2013 werd er gesproken over de bouw van gigastallen, er werd er subsidie gegeven aan zulke stallen in het buitenland en er waren om de paar maanden stalbranden!  Dus ook in 2013 zijn we met ongeveer hetzelfde aantal mensen naar de Dam gegaan.

We doen aan ontwikkelingshulp in de Derde Wereld maar geven hun graan aan ons vee. Ook het ontginnen van bos in Zuid-Amerika voor het verbouwen van genetisch gemodificeerde soja is nog niet gestopt, en ook dit eet ons vee.
De dieren in de industrie zien vaak geen daglicht tot ze op transport gaan naar de slacht. Soms zijn ze uren onderweg, op elkaar gepropt in de kou en in de hitte… het maakt allemaal niet uit? Dit is toch schrijnend wanneer je bedenkt dat een groot deel van onze dierlijke producten in de afvalbak belandt vanwege de beperkte houdbaarheid.

Het hoeft niet zo te gaan, HET KAN ANDERS.

Dat was onze boodschap voor de tweede "We zijn het MEGAzat". Alleen een goed en eerlijk geïnformeerde consument kan de juiste keuzes maken en om dit te bereiken hebben we iedereen nodig!Spirit Of Squatters CollectiveSpirit Of Squatters Collective

Here You can see video:

More videos would come as anvulling under this post

 Making of this video, like most of our videos, is our way of showing solidarity. And since  solidarity is stronger when it is seen by as many people as possible, please spread this video! Pass it on to anybody who could be interested! Feel free to embed, link, send and screen it etc. Use it, don't loose it! Reclaim the media with us!


Get inspired. Together we are stronger!

You can see more of our videos at http://www.youtube.com/user/spiritofsquatters


Spirit of Squatters Collective is always trying to support and report on good things that are happening around us. We try to being you some news every day, but because of time constraint and lack of (wo)manpower this is not always possible. Our biggest problem is that we don't have enough time to edit or film the videos. That is why we need YOU to help us! You can email us at mgriks@gmail.com

Real life begins when you turn off the tv, when you turn off your computer!
See you in the streets, see you at the actions!


Watch! Read! Think! Realize! Talk! Communicate! Listen! Defend! Destroy! Create! Change! Get inspired! Unite! Reclaim the media with us! Join us! Fight for Your rights! Love!!! Squat!

http://www.youtube.com/user/spiritofsquatters
http://vimeo.com/user1942686/videos   ( just few )
at fake book:
http://www.facebook.com/pages/Spirit-Of-Squatters-Collective-TV/247715321980038

No comments: