Sunday, April 7, 2013

Indymedia is back...!

Beste indymediagebruikers zoals jullie hopelijk hebben gemerkt ging er even iets mis, maar geen paniek, er is geen sprake van juridische problemen of repressie, het ging slechts om een technisch probleem dat desalniettemin niet zo heel snel bleek op te lossen.
Onze excuses hiervoor en voor het feit dat deze verklaring voor velen nu pas een beetje meer duidelijkheid zal geven, maar ja zonder site zijn we een soort troubadours zonder stem.


We zijn nu van hosting veranderd en daarmee is het probleem opgelost, maar... we hebben nog geen volledig overzicht van wat dit exact betekent voor de security. In principe hopen we natuurlijk altijd dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen veiligheid (en die van anderen) maar een beetje extra voorzichtigheid kan nu geen kwaad. Kies de mate van security die past bij je daden en posts. Voor meer informatie hierover zie bijvoorbeeld deze manual voor basic internet security (als link: http://en.flossmanuals.net/basic-internet-security/) of gebruik tor (link: https://www.torproject.org/).

We hopen de komende dagen posts te zien van alle vette acties die er hebben plaatsgevonden in de tijd dat we offline waren en natuurlijk dat jullie niet massaal een nieuwe startpagina hebben geïnstalleerd maar ook in de toekomst acties en andere bijdragen blijven delen.

En heb je de afgelopen dagen wellicht indymedia gemist en je gerealiseerd welke bijdrage de site kan leveren?
We willen tijdens de pinksterlanddagen graag weer eens een discussie met gebruikers over het functioneren van de site, een meer uitgebreide oproep hiervoor volgt nog.

strijdbare digigroeten van het indyteam

No comments: