Tuesday, April 16, 2013

ADC bevrijdt beagles uit proefdierfokkerij

Het ADC heeft vannacht 6 beagles uit een proefdierfokkerij bevrijdt en zou zich vanmiddag vrijwillig zijn gaan melden bij de politie.

Zo las ik vandaag op hun website.

Het lijkt erop dat het ADC het bevrijden van dieren en de vormen van directe actie die gericht is op bedrijven die zich schuldig maken aan allerlei misstanden uit het duistere hoekje wil trekken. 'Met open vizier' bevrijdde robert molenaar samen met een aantal andere beagles die bestemd waren voor dierproeven. Ze zouden zich vanmiddag gaan melden bij de politie, en boden de dierenfokker aan de resteren honden te kopen indien hij zou ophouden met fokken voor de dierproevenindustrie.

Ik ben benieuwd naar de motieven van ADC hierachter, het open vizier is heel nobel, maar effectief?

Is dat vooral met het oog op het beinvloeden van de publieke opinie jegens dit soort actievormen?
Of vooral uit overtuiging hij 'doet immers niets verkeerd' en handeld volgens ethiek?

Moedig is het in ieder geval wel

Lees meer op de website van het ADC:
http://www.stopdierproeven.org/adc/adc-bevrijdt-beagles-uit-proefdierfok...

"De honden redden was een vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid. Burgerlijke ongehoorzaamheid is het opzettelijk en geweldloos breken van de wet, niet uit eigenbelang maar om andere levende wezens te helpen. Mahatma Gandhi en Martin Luther King zijn slechts 2 voorbeelden van activisten die deze vorm van protest hanteerden. De 5 ADC-activisten hebben deze vorm van protest gebruikt, niet om zichzelf te verrijken, integendeel zelfs (ze zitten op dit moment zelfs in de cel), maar om levens te redden. Levens die anders verwoest zouden worden door de allesvernietigende dierproefindustrie!"

Foto: 

No comments: