Sunday, April 7, 2013

HANDEN THUIS RUTTE trekt 10.000 demonstranten

Een strijdbare menigte van zo'n tienduizend trok vanmiddag door den Haag met de duidelijke boodschap: Rutte, blijf met je poten van de thuiszorg af!

Uit toespraken en leuzen blijkt de enorme betrokkenheid die thuiszorgwerkers bij hun klanten ervaren.
Deze arbeiders liepen hier niet alleen voor hun eigen baan, maar ook zeker omdat ze niet willen dat mensen onnodig in verpleeghuizen terecht komen. (waar trouwens ook al op bezuinigd wordt.)
Luister naar Millie! Zij rapt tegen de bezuinigingen op de thuiszorg. Ze heeft vanmiddag ook opgetreden voor de crowd op het Lange Voorhout. She rules! Zet Millie maar in dat torentje op het binnenhof, dan komt het wel goed. http://www.youtube.com/watch?v=xCkoduOM5dg

Vanmiddag vanaf half 12 dus ongeveer TIENDUIZEND mensen op het Malieveld, en later door de stad, om in actie te komen tegen Rutte.
http://nos.nl/video/492770-demonstraties-op-malieveld-tegen-bezuiniginge...
http://denhaagfm.nl/2013/04/06/demonstratie-duizenden-thuiszorgmedewerkers/
http://www.nufoto.nl/fotos/340807/demonstratie-thuiszorg-in-den-haag.html

De organisatie bood nog een petitie aan aan de staatssecretaris van volksgezondheid, die toegeschreeuwd werd door het publiek. "Lever zelf in !"
Het is wel duidelijk: Er is geen enkel draagvlak voor het ontslaan van 100.000 mensen in de thuiszorg. Integendeel: er moeten juist veel MEER mensen aangenomen worden in de thuiszorg, voor een goed salaris!

No comments: