Tuesday, November 13, 2012

Vluchtelingen demonstratie.Refugees Speaking to the world.

Actie achtdaagse begonnen. Vluchtelingen demonstreren in Amsterdam

Vandaag (10-11-2012) demonstreerde wij een groep uitgeprocedeerde vluchtelingen van de tentenkampen uit Amsterdam en Den Haag in Amsterdam voor onderdak en verblijfsrecht. Ruim 300 mensen namen deel aan de demonstratie waar de boodschap duidelijk was: "Geen man geen vrouw geen mens is illegaal!"


Er werd verzameld op de Dam waar een aantal toespraken werden gehouden.

"We zijn in het land waar we vandaan komen ons leven niet zeker. Wij kunnen niet terug! Nederland gelooft toch in mensen rechten? Waar zijn die dan?"

"Deze mensen verdienen een waardig bestaan. En niet gekleineerd en geschoffeerd te worden door de staat! Mensen vluchten niet zonder reden! Want wat zou jij doen als je je leven niet zeker bent?"

Daarna begon de demonstratie, langs het Centraal Station door drukke winkelstraten richting het Stadhuis. "Geen man geen vrouw geen mens is illegaal" en "no borders nations stop deportations" klonk het over de straat. Onderweg sloten mensen die langs de route stonden zich aan bij de demonstratie. Bij het stadhuis werden nog meer toespraken gehouden. Het was een strijdbare en geslaagde demonstratie maar ook zeker niet de laatste! Want zolang wij niet worden behandeld als normale mensen zullen wij doorgaan met het vechten voor ons Recht op Bestaan!

Aftrap Actie Achtdaagse
De demonstratie vandaag was tevens de aftrap van de Actie Achtdaagse die vanuit het vluchtelingenkamp in Den Haag georganiseerd is. Er zal de aankomende 7 dagen elke dag actie worden gevoerd. Zie voor het programma van de Actie Achtdaagse: https://rechtopbestaan.wordpress.com/2012/11/07/10-tm-17-november-vlucht...
Kom ook en steun ons in onze strijd voor een waardig bestaan!

Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen! 
Wij zijn voornamelijk uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar we vandaan komen. Wij zijn niet uitzetbaar, maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen we het mensenrecht, wat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen.
Wij strijden echter niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen te worden, worden weggestopt in AZC's, detentiecentra of aan hun lot worden overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een waardig bestaan. Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal leven te kunnen opbouwen. Dit is ieders recht! Mensen vluchten niet zonder reden!

http://www.rechtopbestaan.nl
http://www.facebook.com/recht.opbestaan
http://www.twitter.com/rechtopbestaan
http://www.youtube.com/rechtopbestaan

No comments: