Wednesday, November 28, 2012

[A*dam]: actie kamp Osdorp as. vrijdag ontruimd

Vandaag is het slechte nieuws binnengekomen dat de rechter negatief gehamerd heeft en dat het actie kamp in Osdorp ontruimd gaat worden. De gemeente heeft te kennen gegeven dat het actie kamp as. vrijdag ontruimd wordt.



De mensen op de Notweg hebben door middel van onderstaand persbericht te kennen geven, hoe zij graag solidariteit willen ontvangen en/of wat je kan doen:

Al twee maanden wonen wij, vluchtelingen van Osdorp, op straat. Wij wonen in een tentenkamp omdat we letterlijk op straat gezet zijn. Wij mogen niet in Nederland blijven, maar de overheid kan ons ook niet uitzetten. Wij zitten muurvast in het immigratiesysteem.

Ons tentenkamp aan de Notweg in Osdorp dreigt aanstaande vrijdag ontruimd te worden. Waar moeten wij dan heen? Wij willen een blijvende oplossing zodat wij een menswaardig bestaan kunnen opbouwen.

Aanstaande woensdag, 28 november, besluit de rechter of ons tentenkamp mag blijven. Als woensdag het besluit negatief valt, dan vragen wij jullie een voor een, alle broeders en zusters om vrijdagochtend vroeg naar het kamp te komen en ons protest tegen dit besluit te ondersteunen. Zelf hebben wij niet genoeg kracht om te protesteren tegen dit beleid. Wij hopen dat we samen die kracht wel hebben.

De ontruiming zal vroeg in de morgen plaatsvinden, om 7 uur. Daarom willen wij jullie vragen zo vroeg mogelijk te komen om ons bij te staan tegen de politie. Het zou fantastisch zijn als jullie al om 5 uur aanwezig kunnen zijn. Jullie zijn ook van harte welkom om donderdagavond of donderdagnacht al te komen!

Wij zullen blijven demonstreren totdat er een oplossing is gevonden. Wij verdienen een menswaardig bestaan. Dat is ons mensenrecht. Wij zijn hier en wij zullen hier ook blijven!

Wij hopen op jullie steun en solidariteit.

Vrijdagochtend
30 november
Notweg,
Amsterdam Osdorp
Kamp Osdorp

Verder is er as. donderdag een actiefistatie op de Notweg:

Donderdag 29 november vanaf 2 uur 's middags Notweg 32 Amsterdam
WAAR zijn onze mensenrechten?

Wij nodigen u uit om dit alles mee te maken. Iedereen is welkom met muziek een dans, film en theater, kunst en verhalen. Met vrij mediacentrum een perstribune, EHBO en smakelijk eten.

Vergeet vooral niet http://no-border.nl in de gaten te houden voor het meeste update nieuws en/of de twitter van No Border @ https://twitter.com/#!/No_Border_Net

No comments: