Friday, November 9, 2012

10 t/m 17 november vluchtelingen Actie Achtdaagse.

Al ruim 7 weken verblijven wij een groep uitgeprocedeerde vluchtelingen in het tentenkamp op de Koekamp in Den Haag. Vele acties en gesprekken verder is er nog steeds geen oplossing voor onze rechteloosheid. Sterker nog het nieuwe kabinet heeft verschrikkelijk plannen op het gebied van asiel en migratie.


Zo willen ze illegaliteit strafbaar stellen, zodat er alleen nog maar "criminele illegalen" zijn die vervolgens weer sneller uitgezet moeten worden. In plaats van dat we geholpen worden worden we nog verder gecriminaliseerd. Deze plannen moeten per direct van tafel en er moet een oplossing komen voor ons probleem. Wij willen onderdak en verblijfsrecht! Daarom zal vanaf 10 november de 'Actie Achtdaagse' van start gaan. Acht dagen vol van actie voor een humaan vreemdelingenbeleid.

Zaterdag 10-11-2012 De vluchtelingen van het tentenkamp aan de Notweg in Amsterdam roepen op om met zo veel mogelijk mensen te protesteren voor verblijfsrecht en onderdak. Als aftrap van onze Actie Achtdaagse reizen wij naar Amsterdam om daar samen te protesteren.
Locatie: Dam, Amsterdam
Tijd: 14:00

Zondag 11-11-2012 zetten wij de actie achtdaagse in Den Haag voort. Vanuit een infostand gaan we mensen informeren over onze situatie.
Locatie: Centraal Station
Tijd: 12:00

Maandag 12-11-2012 wordt er een demonstratie gehouden naar het Ministerie van Justitie waar migratie en asiel onder gaan vallen. Naast dat wij vinden dat er een oplossing moet komen willen wij ook ons laten horen tegen de plannen om illegaliteit strafbaar te stellen.
Locatie: Koekamp
Tijd: 12:00

Dinsdag 13-11-2012 zal er actie worden gevoerd tegen het plan van de VVD en PvdA om illegaliteit strafbaar te stellen. Dit zal gebeuren bij de VVD ledenvergadering waar men over het regeerakkoord gaat praten. Er zullen ook Tweede Kamerleden van de VVD aanwezig zijn.
Locatie: Voor Nieuwspoort, Lange Poten 10
Tijd 19:00

Woensdag 14-11-2012 Vanuit een infostand gaan we mensen informeren over onze situatie.
Locatie: Stadhuis Den Haag
Tijd: 12.00

Donderdag 15-11-2012 houden we een manifestatie bij de Duitse ambassade. In Berlijn is op dit moment ook een vluchtelingen tentenkamp, waar ze last hebben van belachelijke repressie. Wij zullen uit solidariteit met vluchtelingen die in andere Europese landen verblijven onze stem laten horen voor de ambassade.
Lokatie: Ambassade van Duitsland, Groot Hertoginnelaan 18
Tijd: 14.00

Vrijdag 16-11-2012 zullen wij de vluchtelingen herdenken die het Nederlandse immigratiebeleid niet overleefd hebben. "Verdwenen of dood… maar niet vergeten!", onder dit motto lopen wij een fakkeltocht door de Haagse binnenstad. Er zal een (onvolledige) lijst van slachtoffers worden voorgedragen.
Locatie: Koekamp
Tijd: 19:00

Zaterdag 17-11-2012 zal er als eind van de Actie Achtdaagse een demonstratie plaats vinden onder het motto "Geen mens is illegaal!" We willen met zoveel mogelijk mensen en organisaties onze stem laten horen voor ons Recht op Bestaan en tegen de plannen om "illegaliteit" strafbaar te stellen. Kom en neem al je vrienden en familie mee!
Locatie: Koekamp
Tijd: 14:00

Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen! 
Wij zijn voornamelijk uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar we vandaan komen. Wij zijn niet uitzetbaar, maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen we het mensenrecht, wat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen.

Wij strijden echter niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen te worden, worden weggestopt in AZC's, detentiecentra of aan hun lot worden overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een waardig bestaan. Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal leven te kunnen opbouwen. Dit is ieders recht! Mensen vluchten niet zonder reden!

Help mee om de Actie Achtdaagse tot een succes te maken. Informeer zo veel mogelijk mensen en neem ze mee naar een demonstratie. Verspreid de oproep op facebook, twitter, op je eigen website of blog. Wil je als organisaties of actiegroep het protest ondersteunen, stuur dan een email naar rechtopbestaan (at) gmail.com. Laten we met zo veel mogelijk mensen laten zien dat direct een einde moet komen aan dit onmenselijke beleid!

Wij willen leven! Geen mens is illegaal!

No comments: