Sunday, November 25, 2012

Bellamy gekraakt.Niemand opgepakt

[Am*dam] Bellamystraat 135hs gekraakt / verklaring nieuwe bewoners

This text was spread during the squatting action of the Bellamystraat 135hs today. There was a lot going on and some confusing messages came out, so just to be clear: the action was succesful and in the end no one got arrested. It was NOT a resquat of the earlier evicted house on number 33 of the same street. We will post a translation of the full text tomorrow.

Verklaring nieuwe bewoners Bellamystraat 135hs

Aan alle geïnteresseerden,

Zolang er woningnood en leegstand is, zal er gekraakt worden. De wet 'kraken en leegstand', die naast het verbieden van kraken ook tot doel zou hebben om de leegstand in Nederland te bestrijden, is een wet die maar half uitgevoerd wordt. Terwijl de staat bij het ontruimen van kraakpanden op een law and order manier te werk gaat, waarbij de wet de wet is en niet omzeild kan worden, wordt het andere deel van diezelfde wet behandeld alsof het niet bestaat. De staat laat weer eens duidelijk haar echte doelen zien: terwijl de repressie alleen maar toeneemt wordt het kapitaal nog steeds verdedigd.

Wij willen leven in een wereld waar bazen, politie en politici ons niet vertellen wat we wel en niet kunnen doen, waar geen enkele relatie meer op autoriteit is gebaseerd, waar iedereen gelijkwaardig is, maar niemand hetzelfde hoeft te zijn. Het kapitalistische systeem waarin we nu leven biedt daar geen enkele kans toe; we worden zoet gehouden met de nieuwste door kinderhandjes gemaakte rotzooi en bang gemaakt met een economische crisis. Ondertussen wordt deze crisis gebruikt als excuus om al onze sociale voorzieningen waar jarenlang voor gevochten is weer van ons af te nemen en in de uitverkoop te zetten.

Wij zijn het zat. We zijn het zat om te zien hoeveel woningen er in onze stad leeg staan. We zijn het zat om meer dan tien jaar op een wachtlijst te staan voor een sociale huurwoning, en nog meer dat we ├╝berhaupt moeten wachten tot we een woning 'mogen'. We zijn het zat om te zien hoe de zogenaamd 'legale' bewoners vaak net zo hard genaaid worden, door zowel particuliere als corporatiespeculanten. We zijn het zat dat onze buurten worden overgenomen door tapas-restaurants en fancy lunch- en koffiezaken, dat alles te koop is en gekocht wordt, en dat de ideale burger een machine is die slaapt, werkt en geld uitgeeft. We zijn het zat dat de staat iedereen die uit deze kooi wil breken criminaliseert en alleen in dienst van zichzelf staat. We zijn het zat om elke paar maanden ontruimd te worden voor leegstand, anti-kraak of gewoon omdat de burgemeester zo geil wordt van al die ME-pakjes op straat.

We geloven niet dat het kraken van een klein pandje in Amsterdam-West revolutie zal ontketenen, maar we weigeren om ons gewonnen te geven en toe te kijken hoe onze huizen terug worden gegeven aan dezelfde speculanten die ze jaren lang hebben verwaarloosd. Het wonen in ontkenning van de wet is slechts een kleine stap. Wij willen niet alleen dit huis, wij willen de totale anarchie.

Was getekend,
De post-ideologische generatie krakers

Spirit Of Squatters CollectiveSpirit Of Squatters Collective

Making of this video, like most of our videos, is our way of showing solidarity. And since  solidarity is stronger when it is seen by as many people as possible, please spread this video! Pass it on to anybody who could be interested! Feel free to embed, link, send and screen it etc. Use it, don't loose it! Reclaim the media with us!


Get inspired. Together we are stronger!

You can see more of our videos at http://www.youtube.com/user/spiritofsquatters


Spirit of Squatters Collective is always trying to support and report on good things that are happening around us. We try to being you some news every day, but because of time constraint and lack of (wo)manpower this is not always possible. Our biggest problem is that we don't have enough time to edit or film the videos. That is why we need YOU to help us! You can email us at mgriks@gmail.com

Real life begins when you turn off the tv, when you turn off your computer!
See you in the streets, see you at the actions!


Watch! Read! Think! Realize! Talk! Communicate! Listen! Defend! Destroy! Create! Change! Get inspired! Unite! Reclaim the media with us! Join us! Fight for Your rights! Love!!! Squat!

http://www.youtube.com/user/spiritofsquatters 

No comments: