Friday, July 27, 2012

Valreep 1 jaar! Tomorrow!

zaterdag 28 juli 2012
Op de Valreep
Op de Valreep bestaat 1 jaar

Kom kijken wat er het afgelopen jaar allemaal opgebouwd is, samen zetten we ons in voor het verder ontwikkelen van deze prachtige plek. Valreep forever!

Al jarenlang waren er buurtbewoners geïnspireerd door dat eenzame, vervallen Dierenasiel gebouw middenin die uitgestrekte zandvlakte. Buurtbewoners en organisaties vroegen of het mogelijk was daar iets te doen maar als het al lukte om iemand aan de lijn te krijgen was het antwoord was altijd 'njet'. Dat zou de ontwikkeling maar in de weg zitten. Dat er uberhaupt geen ontwikkeling plaatsvond konden de ambtenaren vanuit het stadsdeelkantoor blijkbaar niet zien.De Valreep is in eerste instantie een poging om in dat vervallen gebouw iets nieuws neer te zetten dat wèl van waarde is voor de stad en de buurt. Een plek waar mensen zich verenigen en waar allerlei activiteiten worden georganiseerd, zonder dat marktwerking of staatssteun daar een rol in speelt. De Valreep is ook een poging in stadsontwikkeling van onderop. Woningcorporaties, politici, architecten en planologen zijn momenteel naarstig op zoek naar projecten die echt 'bottom-up' zijn maar die blijken moeilijk te vinden. Het is ook niet makkelijk om zo'n project op te zetten maar wij doen hier ons best.

Op de 28ste maken we de balans op om te kijken wat er het afgelopen jaar is gebeurd en hoe de stad en De Valreep ervoor staan. De manifestatie is uiteraard ook tegen de plannen om het Dierenasiel te verbouwen tot een verkoopkantoor voor woningen die niet binnen afzienbare tijd gebouwd gaan worden. Maar het is vooral een manifestatie vóór stadsontwikkeling van onderop. Wat zijn de perspectieven voor stadsontwikkeling van onderop? Hoe organiseer je dat? Wat is de rol van burgerlijke ongehoorzaamheid daarbij? Met diverse optredens laten we zien wat er het afgelopen jaar is gebeurd en met diverse sprekers zullen we nadenken over hoe we nu verdere stappen kunnen zetten.

Dit alles zal een feestelijk karakter hebben, de Valreep bestaat immers 1 jaar!

Hou onze facebook of website in de gaten voor meer infoSent to paulschaaps@gmail.comwhy did I get this?
unsubscribe from this list | update subscription preferences
op de Valreep · Oost · Amsterdam, N-H 1091
Email Marketing Powered by MailChimp
 


No comments: