Thursday, June 14, 2012

Schinveld klimtraining en actie

Op het moment dat de AWACS basis haar dertig jaar bestaan viert met een open dag organiseert GroenFront! een klimtraining in het wederom met kap bedreigde Schinveldse Bos.


Schinveld Klimtraining en actie.

Zaterdag 16 juni 13:00- 17:00 Schinveldse Bossen
Klimtraining &actie GroenFront! bij AWACS basis

Defensie heeft aangekondigd dit jaar weer een kapvergunning aan te gaan vragen omdat zij van mening is dat de bomen de AWACS weer in de weg staan. GroenFront! is van mening dat de AWACS het bos in de weg zitten en zal zich verzetten tegen elke nieuwe kappoging. Sander de Vos 'We gaan zaterdag ter plaatse het bezetten van een bos oefenen, en hebben zowel het dorp als onze eigen achterban opgeroepen mee te doen. Iedereen is welkom '.
De NAVO zijn dit jaar voor het eerst te maken beperkingen van het aantal vluchten opgelegd. Een eerste belangrijke maar symbolische stap. De duizenden vluchten die nog wel over vliegen veroorzaken nog steeds extreme geluidsoverlast en luchtvervuiling. Het nabootsen van het geluid van een dagje Schinveld-centrum in Den Haag werd door de burgemeester en de rechter verboden omdat het schadelijk is voor de volksgezondheid. Een overgrote meerderheid van de bevolking onder de aanvliegroutes ziet sluiting van de basis als enige reƫle oplossing.

Sander de Vos ' De beperking van het aantal vluchten die NAVO opgelegd heeft gekregen zijn een eerste stap, maar de enige echte oplossing is de sluiting van de basis. Wij verwachten dat dit binnen 5 jaar gaat gebeuren. Wij gaan er alles aan doen om dat te bespoedigen.'

nieuws en achtergronden op www.groenfront.nl / twitter.com/groenfront

No comments: