Thursday, June 14, 2012

Er staan weer tenten in Ter Apel

Sinds het begin van deze week kamperen 4 uitgeprocedeerde asielzoekers weer voor het asielzoekers centrum in Ter Apel. Direct nadat sympathisanten vandaag vertrokken heeft de politie alle tenten in beslag genomen.Vanmiddag werd in Ter Apel een zwangere vrouw met kind op straat gezet, nadat iemand van buiten af met het COA hierover in gesprek ging is de vrouw weer binnengelaten. Na dit gesprek werden de vier mannen voor de poort opgemerkt, zij bleken daar al meerdere dagen te verblijven. Zij hadden toen al allemaal een boete op zak. Drie van 120 euro voor het kamperen op een daarvoor niet aangegeven plek, en een van 340 euro voor het niet opvolgen van een ambtelijk bevel in het kader van dreigende wanordelijkheden.

Vanavond zijn sympathisanten naar Ter Apel getrokken met wat eerste levensbehoeften. Terplaatse leek alles rustig en was het zelfs een beetje gezellig. Direct nadat de sympathisanten weer vertrokken is er politie gearriveerd om in elk geval tenten in beslag te nemen. Het is niet duidelijk wat er verder allemaal meegenomen is.

Op dit moment zijn de vier mannen nog steeds ter plekke maar wel zonder tent. Er is behoefte aan nieuwe tenten en mensen om de spullen te helpen verdedigen.

No comments: