Sunday, June 3, 2012

Kraak eindigt leegstand Eigen Haard

Kraak-aktie Amsterdam oost

Vandaag is er in Amsterdam oost door een groep van zo'n 60 krakers en sympatisanten een woning gekraakt in Amsterdam oost. Alles verliep soepel en de smeris ging er na 2 minuten babbelen weer snel vandoor.

De krakers hebben de volgende nieuwsbrief uitgedeeld waarin ze hun standpunten en motivatie uiteenzetten.

Beste buurtbewoners,

Vandaag hebben wij, een diverse groep jonge Amsterdammers, de begane grond van Ombilinstraat 8, na ongeveer een jaar leegstand weer aan het woningbestand toegevoegd door middel van een kraak aktie.

Wij zijn hier toe overgegaan omdat we het niet eens zijn met de huidige gang van zaken binnen de woningmarkt, maar ook vanwege de simpele noodzaak van een betaalbare woning om in te wonen. Het antwoord van de politiek op dit fundamentele probleem komt niet verder dan een kraken- en leegstandswet die kant noch wal raakt en het inhuren van anti-kraak bureau maffia terwijl het bedrijfsleven de wet dicteert. Wij zijn van mening dat het enige antwoord op ons probleem ligt in zelf actie ondernemen en strijdbaar op te komen voor ons recht door het heft in eigen handen te nemen.

En zo komen we terug in de Ombilinstraat. Het plan van speculatie-corporatie Eigen Haard om dit blok te slopen en daarom de huurders uit te zetten werd al vaker gewijzigd en is nu uitgesteld tot half 2013. Er wordt al jaren geen onderhoud meer gepleegd en als het ooit nog tot de sloop komt komen er koopwoningen voor in de plaats. Ondertussen is er nog veel onduidelijkheid over vervangende woningen voor de bewoners in het blok en de zichtbare verkrotting en toenemende leegstand hier in de buurt die hier van het gevolg is siert de buurt bepaald niet.

Dus wat ons betreft kan Eigen Haard de pot op, de staat haar kraakverbod weer inpakken en Van Der Laan met daadkrachtige pek en humane veren de stad uit!

Nee heb je, ja kun je kraken!!

Met vriendelijke en solidaire groeten,
De krakers.

Spirit Of Squatters CollectiveSpirit Of Squatters Collective
Spirit Of Squatters Collective


Spirit Of Squatters Collective : This is solidarity action (like most of our videos). The solidarity is stronger when it is seen by as many people as possible.So...Please use it ! Pass this info to everybody who could be interested !!! 
Feel free to embed,link it,send it,screen it etc. Use it=don't loose it. Reclaim the media with us ! 

... So get inspired. TOGETHER WE ARE STRONGER !!! 
 http://www.youtube.com/user/spiritofsquatters 
Spirit Of Squatters Collective is always trying to report and support good things what are happening around us.  Daily we're trying to show You some news. Unfortunately we can't because 1st we can not be everywhere and 2nd We don't have enough time mainly to edit ( there are many projects waiting for their time...) That's why we waiting for You to help us in supporting good things in our video channel and in creating independent media. 

and that's few words from our pages: 
With our activities we want to make this world a better place.Reclaim the media with us.Feel free to use our videos.Now all up to you !!!Real life is beginning when you turn off the tv, computer. See you on the streets in actions !!! 

WATCH! READ! THINK! REALIZE! TALK! COMMUNICATE! LISTEN! DEFEND! DESTROY! CREATE! CHANGE! GET INSPIRED! UNITE! RECLAIM MEDIA WITH US! JOIN US! FIGHT FOR YOUR RIGHTS! LOVE !!! SQUAT!

No comments: