Saturday, June 2, 2012

Plakactie ING Filiaal Hengelo

Wij vonden het volgende pamfletje bij de Enschedesestraat in Hengelo:

"Afgelopen donderdagnacht zijn de deur en voorgevel van de ING Filiaal aan de Enschedesestraat in Hengelo dichtgeplakt met een aantal protestposters en zijn de sloten dichtgelijmd.


We denken niet dat deze actie een grote klap in het gezicht van het kapitalisme is, waarvan de banken slechts een deel zijn, maar we hopen dat mensen zien dat terug slaan niet moeilijk is. Actie Comité Amsterdamse Boefjes en Actie Comité Flexwerkers in Amsterdam en Rotterdam lieten dat al eerder zien, wij dragen een klein steentje bij. Wanneer mensen zien dat het mogelijk is om terug te strijden, kunnen vele kleine acties bij elkaar een grote impact hebben. Of dit nu kleine acties zijn zoals deze of massale stakingen en bezettingen, allemaal vullen ze elkaar aan. Vele handen maken namelijk licht werk! Van de bank tot het uitzendbureau, het politiebureau, partijkantoor of je baas: je hoeft niet alles wat ze door onze strot duwen lijdzaam te pikken.

Als we de handen ineen slaan, als we samen voor onszelf opkomen staan alle bazen en bankiers machteloos!"

http://www.twentefm.nl/streeknieuws/29318/0/protestposters-bij-ing-filia...

HENGELO – Onbekenden hebben vrijdagochtend bij de ING-bank in Hengelo hun onvrede geuit over de hoge winst die de bank afgelopen jaar draaide.
Op de ramen van het filiaal aan de Enschedesestraat waren posters aangebracht met de tekst: "Fijn die crisis, 5.7 miljard winst". Het filiaal bleef gesloten terwijl de politie het pand doorzocht op verdere aanwijzingen van dreigingen.

Het personeel stond voor de deur te wachten. Banken zijn sinds het uitbreken van de crisis vaker doelwit geworden van soortgelijke acties.

Dit komt onder meer doordat men publiekelijk bonussen uitkeert en winsten maakt in tijden van forse bezuinigingen.

Of het genoemde cijfer op de posters klopt is echter de vraag. ING maakte begin mei bekend dat de winsten juist fors daalden het afgelopen jaar.

Zo maakte men in het eerste kwartaal van dit jaar 680 miljoen euro winst, tegenover 1,3 miljard vorig jaar.

No comments: