Monday, September 19, 2011

Tentenkamp Beursplein.Yes We Camp Video


Bezetting Beursplein: 'laten zien dat je terug kunt vechten'


Van zaterdag 17 september twee uur 's middags, tot half twee zondagmiddag, heeft een groep van vijftig mensen onder de noemer 'Yes we Camp' het Beursplein in Amsterdam bezet. Het motto was 'Mensen boven winst, wij gaan de crisis niet betalen!' De actie sloot aan bij andere Yes we Camp-bezettingen van beurspleinen over de hele wereld, waaronder in New York, Madrid, Londen, Parijs en Berlijn. 

Door Hans Lammers

De actie was bedoeld om duidelijk te maken dat er een gigantische verrijking plaatsvindt in de financiële sector. Banken gaan door met winst maken, terwijl de crisis wordt afgewenteld op gewone mensen door middel van bezuinigingen op belangrijke publieke instellingen en voorzieningen voor mensen. Tevens had de actie tot doel om te mobiliseren voor het protest op 19 september in Den Haag.

René, één van de actievoerders vertelt, 'Via een vriend van me, die de internationale protesten volgt op internet, raakte ik op de hoogte van de actie. We zijn met zijn drieën uit Zwijndrecht gekomen. Ik vond het een toffe actie, leuke opkomst met interessante discussies en er hing een relaxte sfeer. Ik ben meer geënthousiasmeerd geraakt door de adviezen die ik heb gekregen over zelf actief wat gaan doen.'

Mensen liepen gedurende de dag het tentenkamp op, om een praatje te maken met de actievoerders. Ze reageerden positief op de bezetting. Ook 's avonds en 's nachts werden er voortdurend gesprekken gevoerd met mensen die even langskwamen. Met touwen en zeilen werd er een overkapping geïmproviseerd ter bescherming tegen de hevige regenbuien.

Een buurtbewoner kwam laat in de avond naar het kamp toe met thee en kaas. Hij vertelt: 'Jullie doen wat, en laten zien dat je terug kunt vechten, dat is ongelofelijk belangrijk. Dat heb ik als cameraman in Latijns-Amerika en in Griekenland van dichtbij ook gezien. Zo kan je bouwen aan een beweging. Vervolgens is het dan belangrijk dat mensen hun solidariteit laten zien.'

Er werden gedurende de actie groepsdiscussies gehouden over hoe er een strijdbare beweging kon worden opgebouwd, hoe we ons het beste kunnen organiseren en wat we vervolgens kunnen doen om met acties de verrijking en de belastingontduiking van grote bedrijven te blijven aankaarten. Op zondagochtend is besloten om dat te onderzoeken en weer bij elkaar te komen op 13 oktober om te discussieren over wat we gaan doen. 

Verder besloot de groep de bijeenkomst die op 16 oktober in de Melkweg wordt georganiseerd voor een 'hete herfst' in eigen netwerken bekend te maken. De regen is getrotseerd, het statement is gemaakt en voor twee dagen was het Beursplein van ons.

Spirit Of Squatters CollectiveSpirit Of Squatters Collective
Spirit Of Squatters Collective


Spirit Of Squatters Collective : This is solidarity action (like most of our videos). The solidarity is stronger when it is seen by as many people as possible.So...Please use it ! Pass this info to everybody who could be interested !!!
Feel free to embed,link it,send it,screen it etc. Use it=don't loose it. Reclaim the media with us !

... So get inspired. TOGETHER WE ARE STRONGER !!!
http://www.youtube.com/user/spiritofsquatters
Spirit Of Squatters Collective is always trying to report and support good things what are happening around us. We trying at least one time a day show You some news.  We waiting for You to help us support good things with our video channel and with creating independent media.

and that's few words from our pages:
With our activities we want to make this world a better place.Reclaim the media with us.Feel free to use our videos.Now all up to you !!!Real life is beginning when you turn off the tv, computer. See you on the streets in actions !!!
If You think its important and good what we are doing You can donate what can help us to find more time to improve our activity. Click here:
http://ourmediaindymedia.blogspot.com
OR EVEN BETTER YOU CAN OFFER US WORK.Thanks !!!


WATCH! READ! THINK! REALIZE! TALK! COMMUNICATE! LISTEN! DEFEND! DESTROY! CREATE! CHANGE! GET INSPIRED! RECLAIM MEDIA WITH US! JOIN US! FIGHT FOR YOUR RIGHTS! LOVE !!! SQUAT!

No comments: