Wednesday, September 21, 2011

De Crisis Voorbij – van Klasse! en de Vrije Bond

Vandaag, woensdag 21 september ,wordt de gratis crisiskrant: De crisis voorbij in meer dan veertig steden en dorpen uitgedeeld aan het station. Maandag had Den Haag de primeur. De crisiskrant is een initiatief van Klasse! en Vrije Bond. Hiermee willen we een ander standpunt over de crisis en de bezuinigingen laten horen.
Op de demonstratie in Den Haag van verschillende groepen die tegen de bezuinigingsplannen zijn van deze regering werden de eerste duizend kranten uitgedeeld. Een actievoerder vertelt: "De kranten gingen als zoete broodjes van de hand en we kregen verschillende goede reacties. Woensdag gaan Klasse!, leden van de Vrije Bond en sympathisanten in meer dan veertig steden en dorpen deze krant uitdelen. Wij hebben geen schuld aan deze crisis, wij gaan die dus ook niet betalen".

In de krant staat zowel achtergrondinformatie over het wezen van het kapitalistische systeem en de bezuinigingen, als gedetailleerde kritiek, voorstellen voor alternatieven en mogelijke reacties, recensies en columns.

Een digitale indruk kan hier verkregen worden:
 http://issuu.com/vrijebond/docs/de_crisis_voorbij

- E-Mail: vrijebond@buitendeorde.nl Website: http://vrijebond.nl

No comments: