Saturday, May 14, 2011

Tomorrow geveltuinendag in de Pijp. Reminder + video
Dit jaar wordt voor de 17e keer geveltuinendag georganiseerd in de Pijp. De dag is ontstaan door buurtbewoners die de stad te grijs vonden en besloten daar zelf wat aan te doen door stoeptegels weg te halen om kleine tuintjes langs de gevels te maken. En ook nu nog is het een dag waarin de buurt met elkaar samen werkt, en met hulp van vele vrijwilligers, buurtbewoners, krakers en anderen, samen geveltuinen aan legt.
De hele dag rijden bakfietsen af en aan om de nieuwe tuinen van aarde te voorzien want al dat autoverkeer past natuurlijk niet op een groene buurtdag. Kraakgroep de Pijp, die ook dit jaar weer helpt met fietsen en scheppen, roept dus op om zondag te komen helpen. Na afloop is er voor de vrijwilligers eten en borrel in de Molli. Zin om ook te helpen? Stuur dan een mailtje naar depijp@transitiontowns.nl, of kom vanaf 10.00 naar het Sarphatipark.

Daarnaast is er van 12.00 - 16.00 een Groenmarkt in het Sarphatipark - bij de ingang bij de Eerste Jan van der Heijdenstraat. Naast standjes van het natuur en milieuteam, de VersVoKo en transition towns, worden er ook plantenpaketten verkocht.

- E-Mail: depijp@transitiontowns.nl Website: http://www.depijp.transitiontowns.nl

No comments: