Monday, May 9, 2011

5 mei 2011: BAM presenteert, vol trots...Een groep van ruim twintig mensen nam op 5 mei, bevrijdingsdag, deel aan de fietstocht naar de bouwplaats van de nieuwe uitzetbajes die op Schiphol wordt gebouwd door het consortium 'Poort van Schiphol' van BAM BESMET BEDRIJF.

Na afloop werd doorgefietst naar de huidige uitzetbajes Schiphol Oost. Tijdens het fietsen belden mensen uit Kamp Zeist om te vertellen dat zij actie hadden gevoerd voor hun vrijheid.

Fietsen..

Fietsen van de Bollox in de Amsterdamse Schinkelbuurt naar de bouwplaats van de nieuwe uitzetbajes blijkt niet langer te duren dan drie kwartier.

Langs de route had BAM bordjes voor ons geplaatst om de weg te wijzen, wat aardig, alsof we de weg nog niet wisten, met daarop hun logo en 'bajes'.

De smeris, in de vorm van twee motormuizen, zorgde nog voor wat oponthoud in Badhoevedorp door perse twee mensen te willen verbaliseren wegens rijden door rood licht (zij waren de achtersten van de groep die in zijn geheel wel door groen was gereden- typisch geval van zoeken naar een reden om de boel op te houden weer!).

Bij de bouwplaats aangekomen, stond een overmacht aan Kmar klaar, maar deze bleef wel op afstand en viel de fietsers niet lastig.

En toen kwam dhr. De Vries (links op de foto)- met bodyguard (rechts op de foto)- van BAM BESMET BEDRIJF op de proppen!

Een speech van BAM?!

Jawel! Hieronder de tekst die we na afloop hebben buitgemaakt!

"Namens BAM allemaal hartelijk welkom bij deze presentatie van het bouwproject Justitieel Complex Schiphol. Zoals u hier achter mij kunt zien zijn de bouwwerkzaamheden in volle gang. Eind 2012 zal hier een nieuw en ultramodern complex verrijzen waar Nederland trots op kan zijn. Het is ons dan ook een hele eer dat deze belangrijke opdracht aan BAM is gegund. Nederland kán niet zonder centra als deze, als het erom gaat de toevloed aan tsunami's van goudzoekers in te dammen. Anders is het feitelijk dweilen met de kraan open.

U moet het Justitieel Complex zien als de deltawerken op het gebied van grensbewaking, de afsluitdijk tegen een zee van noodruftigheid die de derde wereldbevolking over zichzelf heeft afgeroepen door zich ongeremd voort te planten. Zij hebben de vele kinderen veroorzaakt en wensen de daaruit voortvloeiende rampzalige gevolgen op ons af te wentelen. Gezien deze tomeloze procreatie zijn wij in West Europa tot NIETS verplicht.

BAM draagt graag haar steentje bij aan het blank en veilig houden van de Nederlandse samenleving en het garanderen van de vrijheid van winstbejag en financieel verkeer, want geef nu toe: Vindt u niet "deep down" dat wij Europeanen / "blanke mensen" (van elke kleur of ras) eigenlijk superieur zijn aan de mensen in Afrika en de Arabische wereld die hier zo graag willen komen wonen?

De bescherming van de vrijheid is het best gegarandeerd door deze privaat uit te besteden aan ervaren vaklieden zoals BAM deze te bieden heeft. We staan garant voor effectiviteit, veiligheid, en een humaan ogende opsluiting en verwijdering van ongewenste elementen uit onze samenleving. Deze gaat hand in hand met het bieden van werkgelegenheid. Zo kunnen werknemers van de Detentieplatforms in Zaandam hier in de toekomst aan de slag. Daartoe blijven de pontons in die gemeente voorlopig nog in gebruik. Een naadloze overgang naar nieuwe arbeidsplaatsen!

Wij van BAM stellen: laat ons de klus klaren, dan staat hier straks een prachtgevangenis: onopvallend, ver van uw woonomgeving, goed voor de economie, en ten dienste aan de Vrijheid die wij, Nederlanders, met ons allen voor onszelf koesteren. BAM BOUWT – Voor de vrijheid!"

Na zijn toespraak onthulde hij met zijn gevolg het tot dan toe ontbrekende bord "BAM bouwt - voor de vrijheid - uitzetbajes Schiphol". Boe-geroep alom natuurlijk en toen er ook nog feestelijk confetti werd gestrooid en oranjebitter werd aangeboden, was de maat vol! Een van de activisten wierp het blad met oranje drankjes in de lucht, en natuurlijk dronk niemand van de nationalistische toast van BAM. BAH, en dat tegen de achtergrond van het snel vorderende bouwwerk, waar al een deel van een gebouw staat en op bevrijdingsdag blijkbaar niet werd gewerkt, want we hebben geen bouwvakker gezien daar.

Naar Schiphol Oost

Na dit spektakel toog een deel van het gezelschap naar de huidige uitzetbajes Schiphol Oost en kreeg daar contact met mensen die op dat moment in de luchtkooi stonden. Lang mocht het niet duren. Haastig werkten die klootzakken van G4S de mannen naar binnen, maar niet snel genoeg om even wat van hen te horen. Zo vertelde een man dat hij daar al 13 maanden zat. Van dit korte contact zijn deze opnames gemaakt.

Actie in Kamp Zeist

Tijdens de tocht over Schiphol werden we gebeld door mensen uit Kamp Zeist. Deze hadden deze middag een korte staking gehouden, ze hadden dus geweigerd hun cellen in te gaan. Daarbij presenteerden ze een door hen opgestelde lijst van eisen, zoals allereerst hun vrijheid en een fatsoenlijke behandeling door de Dienst Terreur en Verrek, pardon, Terugkeer en Vertrek heet dat officieel. Ahum. Met 25 mannen hebben ze daar die protestactie gedaan. De lijst met eisen is van hen aangenomen. Luister hier naar de opnamen van het contact met Kamp Zeist.

Vrijheid is pas vrijheid als iedereen vrij is!


No comments: