Saturday, May 14, 2011

Studenten verklaren zich solidair met stakers GVB


Solidariteitsverklaring
aan GVB-werknemers door de studenten van Amsterdam

Filmpje:  http://www.youtube.com/watch?v=B_Tuch0X4Eo&
Ook in nieuws RTV-NH en Novum:  http://www.rtvnh.nl/programma/6/NH+Nieuws +  http://zoomin.tv/?v=417999

Beste GVB-werknemers,

De studenten die afgelopen februari de Universiteit van Amsterdam bezetten verklaarden zich solidair met de acties van de werknemers van het GVB op 14 februari. Die solidariteit geldt nog steeds, ook voor jullie staking op 13 mei 2011 tijdens de ochtendspits vanwege de geplande bezuinigingen van het kabinet op het openbaar vervoer.


Uit de vorige solidariteitsverklaring:

Wij studenten maken veelvuldig gebruik van het openbaar vervoer. De werknemers van het GVB zorgen er dag in dag uit voor dat wij ons plezierig kunnen verplaatsen in Amsterdam. Maar als het aan de CDA-VVD regering en gedoogpartner PVV ligt wordt er 120 miljoen bezuinigd op het openbaar vervoer in de drie grote steden. Dat zou betekenen dat er in Amsterdam veel minder bussen, trams en metro's gaan rijden, dat er lijnen gaan verdwijnen en er op een groot aantal lijnen geen avonddienst of weekenddienst meer zal zijn. Dit betekent een enorme verslechtering van het openbaar vervoer, maar vooral ook dat de werknemers van het GVB net zo bedreigd worden als de studenten. Publieke diensten worden uitgehold en duurzaamheid wordt aan de kant geschoven. Bovendien, de banen en lonen van de werknemers die erin werkzaam zijn staan op het spel.

Wij beseffen dat onze strijd en jullie strijd niet los van elkaar staan. Toegankelijk onderwijs en toegankelijk openbaar vervoer liggen allebei onder vuur. We hebben dezelfde overheid tegenover ons. Wij, als bezettende studenten van "de Universiteit van de Toekomst," verklaren ons bij deze solidair met de strijd van de werknemers in het openbaar vervoer. Eén bezuinigende overheid, vereist één gezamenlijk strijdende bevolking.

Wij hopen dat we elkaar in de toekomst kunnen steunen.

Studenten van de Universiteit van de Toekomst

No comments: