Sunday, May 22, 2011

12.00 demonstratie Spaans consulaat, #Spaanse Revolutie +Video relations12.00 demonstratie Spaans consulaat, #Spaanse Revolutie

Report from the Open Assembly on the Dam Square where more than 300 Spanish, Dutch and others came together to protest for DEMOCRACY NOW in Spain, but also expressed the fact that we are fighting one common struggle.

Tomorrow the people will come together again, this time at the Spanish Consulate in Amsterdam. Tomorrow are the Spanish elections. It's not clear what will happen; maybe we will walk to the Dam from thereon and stay all day at the Dam.

Yesterday there were 5 Dutch people, today at least 40. How many tomorrow? Solidarity in action....De Spaans Solidariteitsdemonstratie op de Dam is in een kleine week uitgegroeid tot een aanhoudend protest tegen de bezuinigingen, corrupte politici en de financiƫle fraude. Naast een groot aantal Latijnse demonstranten voegden zich gisteren ook een groep van ongeveer 50 Nederlandse demonstranten.

Gisteren werd met consensus besloten om op de Spaanse verkiezingsdag voor de Spaanse consulaat te demonstreren. De demonstratie is nog gaande en verloopt goed. De mensen laten zien dat ze zelfs tot aan in Amsterdam het beleid van de Spaanse politici en de bezuinigingen niet pikken.

Zoals eerder gezegd, het protest op de Dam heeft een permanent karakter gekregen, want de mensen verzamelen zich al een week lang elke avond op de Dam. Ook vanavond is er afgesproken om 20.00 uur op de Dam te staan.

Ik ben twee dagen zelf erbij geweest en het is erg inspirerend om te zien hoe de mensen het protest in stand houden. Er is een gemoedelijke en mooie sfeer. Spanjaarden die het Engels bemachtigd zijn helpen te vertalen en mensen mengelen, eten, drinken en discussiƫren samen. De groep die ik gisteren zag was een mengelmoes van jong tot oud, alhoewel wel overduidelijk meer jongeren, maar het zijn mensen van allerlei achtergronden met hetzelfde doel.

Ik hoop dat ik er zelf weer bij kan zijn vanavond om dit geweldige protest in stand te houden!

No comments: