Saturday, May 14, 2011

Stop de proefdier handel!Demo bij KLM


+not edited interview:

tekst from: http://www.respectvoordieren.nl

Air France-KLM vliegt dieren voor dierproeven!


bannerklm

 

 

 

Air France-KLM transporteert elk jaar 10.000 apen vanuit Mauritius naar laboratoria in  Europa en de VS, om ze daar vervolgens te mishandelen en open te snijden.


Ondanks een goede reputatie waarachter Air France-KLM zich verschuilt, is er een walgelijk geheim waarvan Air France-KLM liever niet wilt dat deze bekendheid krijgt onder het publiek. Tijdens vrachtvluchten van Air France-KLM worden onder andere apen vervoert in kleine kooien. Deze dieren delen allemaal hetzelfde lot, een angstaanjagend leven in een dierproef centrum, met de dood als gevolg.

Een onderzoek heeft aangetoond dat één op de negen apen uit Mauritius al sterft tijdens de reis naar het laboratorium. Een aantal van de apen komen ook direct uit het wild.

Air France-KLM vliegt als enige vliegtuigmaatschappij apen uit Mauritius. Onder protest van actievoerders is Air Mauritius al gestopt met het vliegen van de apen. Mauritius is niet het enige land waar Air France-KLM vandaan vliegt, ook exporteren ze apen uit de de Caraïben en China

Naar aanleiding van een onderzoek bij de apenfokkerijen in Mauritius is te zien hoe medewerkers de apen bij de staart heen en weer sleuren en apen in het wild uit hun families rukken door middel van wrede vallen. De apen leven daar vervolgens in kale kooien. Het ergste is dat de fokkerijen in Mauritius zelfs proberen uit te breiden en Air France-KLM maakt dit mogelijk door als enige vliegtuigmaatschappij apen uit Mauritius te exporteren!

Deze walgelijke en barbaarse handel in apen en andere dieren heeft geen plaats in een wereld waar het gaat om respect naar mens, dier en milleu. Samen kunnen we en zullen we dit stoppen. Doe mee met onze campagne en laat je stem horen voor deze weerloze dieren!

 

Campagne eis

De campagne eist dat de Air France-KLM Groep (inclusief partners en dochterbedrijven) onmiddelijk stopt met het transporteren van ALLE dieren voor wetenschappelijk gebruik.

 

Klik hier voor de internationale campagne website


Air France-KLM Groep

Een reactie door KLM n.a.v. de start van de campagne luidt ,,We vliegen niet eens op Mauritius. Air France wel, maar dat is een aparte operatie. Zij zien het bedrijf KLM en Air France als één geheel.''

  • Naar aanleiding van een fusie door KLM en Air France in 2004 is de Air France-KLM Groep opgericht.
  • Een onderdeel van de Air France-KLM Groep onderneming is Air France-KLM Cargo, Martin Air Cargo maakt hier ook deel van uit.
  • Het is bekend dat proefdieren regelmatig worden getransporteert door Air France-KLM Cargo. Een heel groot deel van deze proefdieren worden naar het 'KLM Cargo Dieren Hotel' bij Schiphol gevlogen waar ze vervolgens op vervangend transport gaan.
  • Een open brief is gestuurd aan het bestuur van Air France-KLM om hun te vragen per direct de proefdier transporten te beeindigen. Air France-KLM reageert door aan te geven 'aan de regelgeving te voldoen'. Maar ze vergeten hierbij dat een meerderheid van het volk de transporten van Air France-KLM verafschuwt.

We vragen ons ook af in hoe verre KLM geloofwaardig is als bij hun eerste reactie een aantal cruciale feiten niet worden genoemd. Het is misleidend om de zaak af te doen met 'Air France wel, maar dat is een andere operatie'. Air France en KLM vormen samen Air France-KLM Cargo die proefdieren vervoeren, de link tussen KLM en proefdieren is hierbij duidelijk gelegt. De proefdieren die door Air France-KLM Cargo gevlogen worden komen vaak ook nog eens uit bij het KLM Dieren Hotel bij Schiphol, waar ze vervolgens worden doorvervoerd naar laboratoria verspreid over Europa.

 

Wij vragen daarom ook aan Air France-KLM onze argumenten te bekijken en stappen te ondernemen om het beleid van Air France-KLM aan te passen.mauritianmonkeymonkeylab

No comments: