Friday, May 6, 2011

Police Violence.1 May Utrecht.Video+Verklaring


verklaring 1 mei 2011 collectief

Zondag 1 mei hebben wij een demonstratie door Urecht gelopen. Hierbij is er veel politiegeweld gebruikt in een poging de demonstranten te criminaliseren. De demo werd georganiseerd door verschillende groepen en individuen die opkomen voor een sociale en vrije samenleving zonder onderdrukking en uitbuiting. 1 mei is wereldwijd een dag van de werkers waar de strijd centraal staat voor al onze verworven rechten zoals pensioen, 8uren werkdag, toegankelijk onderwijs en toegankelijke zorg, betaalbare huisvesting en vrijheid van meningsuiting en organisatie.
De laatste tien jaar staan al deze verworvenheden zwaar onder druk, en met de crisis heeft dit proces van sociale afbraak een diepte punt bereikt. Miljarden euro's worden bij ons weggehaald om de banken en grote bedrijven overeind te houden, terwijl die banken en bedrijven ons in deze crisis hebben gestort. Wij kwamen zondag op straat omdat wij de crisis niet gaan betalen.

Zonder enige aanleiding is de politie met drie paarden ingereden op de demonstranten, nog voor de demonstratie begonnen was. Nadat we nog geen vijftig meter hadden gelopen, werden we omsingeld door ME en werden we staande gehouden. De politie stelde belachelijke eisen die regelrechte inperkingen op ons demonstratierecht waren, zoals niemand in of uit de demonstratie te laten en een verbod op vlaggenstokken en spandoeken. Arrestatieteams voerde een tiental willekeurige arrestaties uit die gepaard gingen met buitensporig veel geweld. Tijdens dit optreden van de politie werden ook buurtbewoners geïntimideerd en geslagen.

Desondanks dit geweld van de politie hebben de demonstranten zich niet laten provoceren, en voet bij stuk gehouden. Na 2 uur van pure provocaties en constanten intimidatie kon de demonstratie dan toch gelopen worden. Gedurende heel de demonstratie werden we omsingeld door een overmacht van ME, werd de demonstratie regelmatig aangevallen door de ME en arrestatieteams, werden mensen geslagen en geschopt en gearresteerd. Niemand kon de demo noch in of uit. Sinds enkele jaren is er zich duidelijk een trend aan het zetten, waarbij demonstraties met een kritisch geluid worden gecriminaliseerd: vorig jaar werden 1 mei demonstraties in Rotterdam en Nijmegen met geweld uit elkaar geslagen, daarna volgden nog de studentendemonstratie en Rekening Retour manifestatie in Den Haag en de verschillende demonstraties tegen het kraakverbod.

Zondag werd ons recht op vrije meningsuiting en om te demonstreren hard aangevallen. Wij hebben ons tegen al dit politiegeweld moeten verdedigen, en we zijn er in geslaagd onze demonstratie uit te lopen. Het is volgens ons belangrijk dat we de demonstratie hebben verdedigd en uitgelopen. Hoewel men nu makkelijk kan concluderen dat demonstraties niets uitmaken, dat dat iets is uit het verleden, denken we dat het houden van demonstraties toch een onderdeel is van een strijd van onderop tegen alles wat ons kapot probeert te maken.

Wij hebben veel steun gevoeld van de mensen uit de buurt waar we liepen. Enkele tientallen buurtbewoners hebben zelfs mee de demonstratie uitgelopen, mee flyers verspreid en aan het eind de microfoon genomen om solidariteit te betuigen. Dit is voor ons erg waardevol en geeft ons energie om verder te gaan. Hopelijk met minder politie.

Als organisatie zijn wij ons aan het ori├źnteren welke verdere stappen we kunnen ondernemen tegen het politiegeweld. Enkele gemeenteraadsleden hebben dit al opgepikt en hebben vragen ingediend bij de burgemeester. Deze zullen behandeld worden op donderdagavond 12 mei. Inmiddels is er een oproep verschenen om donderdag 12 mei een demonstratie te houden tegen het politiegeweld, om 18 uur tegenover het stadhuis. Deze oproep is ondertussen al overgenomen door tal van organisaties zoals Doorbraak, Vrije Bond, AGN en verschillende anderen. Zij roepen alle sympathisanten op hun stem te komen laten horen. De staatsrepressie zal ons niet tegen houden nog een keer de straat op te gaan.

We verzamelen getuigenissen en hebben overleg met onze advocaat over de mogelijkheid een klacht in te dienen. We doen dit niet omdat we geloven in de instituten van de staat, maar omdat we ons met alle beschikbare middelen willen verweren tegen deze aantasting van onze grondrechten. We doen dit ook niet alleen voor ons, maar voor iedereen die in de toekomst nog een demonstratie wil organiseren. Wij zijn zondag op alle fronten aangevallen. We laten ons niet zomaar als klapvee gebruiken, ze zijn nog niet van ons af. Nu is het aan ons om hierop een antwoord te geven.


voor meer info:
 http://indymedia.nl/nl/2011/04/75648.shtml
 http://www.1mei.org/
 http://www.doorbraak.eu/?p=5819
 http://peterstormschrijft.wordpress.com/2011/05/

- E-Mail: info@1mei.org Website: http://www.1mei.org/

1 comment:

Bosgeus said...

Ja erg bedankt voor de verslaggeving.
Ik weet dat jullie er niet voor betaald worden, zoals de politie en hun pers. Er zijn ook best mensen in Nederland, die graag de gebeurtenissen volgen van de pedocriminele blauwe kliek, ook al waren ze niet aanwezig.

Hoe komt het eigenlijk, dat de werkloze huurlingen, van te voren wisten dat die demonstratie plaats vond?

Waarom laten jullie je criminaliseren door criminele activiteiten ontplooit door die werkloze body guards van de misdadige grootgrondbezitters van de EU?

Okee, Louis Seveke is neergeschoten geen enkele advocaat zal jullie helpen. Ze schieten de advocaten neer van de protestanten, daarna wordt de pers gebruikt om iedereen die nog z'n hersens gebruikt uit te moorden, letterlijk of figuurlijk. De breinloze zombies gaan vervolgens stemmen en belasting betalen, slikken elke leugen van de tirannieke leugenaars die de staten generaal hebben gestolen. Dieven worden beschermt door politie, dat weet iedereen.

De politie is zo enorm corrupt, daar is niets tegen te beginnen. Die lui zijn gewoon huurlingen, via Soldiers of Fortune of blackwater.